BUDUĆNOST SRBIJE: Na miting u Beograd došle pristalice iz celog regiona! 

19.04.2019

Građani iz svih delova Srbije i regiona okupili su se u centru Beograda povodom skupa predsednika Aleksandra Vučića u okviru kampanje “Budućnost Srbije”.

(c) screenschot Youtube Tanjug

Ispred Narodne skupštine u Beogradu  u okviru kampanje Budućnost Srbije, održan je skup na kome je prisustvovao veliki broj građana ne samo iz Srbije , nego i iz čitavog regiona. Procenjuje se da je na skupu Budućnost Srbije u Beogradu prisustvovalo oko 150.00 ljudi.

 Pre predsednika Vučića građanima su se obratiti i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, šef srpske diplomatije Ivica Dačić,  ministrar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, premijerka Srbije Ana Brnabić,  i jedan od heroja sa Košara, penzionisani potpukovnik Dragutin Dimčevski.

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić održao je racionalan govor i pozvao građane Srbije da se ujedine oko svih važnih pitanja za državu i narod, jer je jedinstvo, i borba za srpske interese, posebno na Kosovo i Metohiju, ali i u celom regionu, od presudnog značaja.

Iako je održavanje skupa bilo pod visokim rizikom, on je protekao bez incidenata, u veseloj atmosferi  i bez bilo kakvog negativnog konteksta. Predsednik Vučić je pozvao na jedinstvo  i svoje političke neistomišljenike ali lojalne građane Srbije.

“Mi ne moramo isto da mislimo, ali moramo biti jedinstveni u našem nacionalnom interesima,” rekao je Vučić.

“Srbija, to je naša vera, to je cilj, to je san! Putevi, bolnice, fabrike, to su i škole, isti su za sve nas. Danas je dan za sve nas, dan za našu trobojku, dan za našu Srbiju!

Pre početka skupa Budućnost Srbije održani su koncerti grupe Riblja Čorba i Ace Lukasa, a skup se završio pesmom koju je za ovu prilikom komponovao Oliver Mandić, a koja počinje rečima “ti si meni sve, ja sam vernik tvoj” i posvećena je Srbiji.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava