Dani dijaspore: Negotin spreman za manifestaciju posvećenu dijaspori

10.07.2018

Dani dijaspore je tradicionalna manifestacija posvećena našin ljidima koji žive u inostranstvu i održaće se od 12. do 14. jula u Negotinu.

U Negotinu će od 12. do 14. jula biti održani tradicionalni Dani dijaspore, koji su posvećeni isključivo našim ljudima koji žive i rade širom Evrope i sveta.

Prema rečima Borivoja Krekulovića, predsednika udruženja Dijaspora istočne Srbije koje je organizator manifestacije, ove godine je u tri dana pripremljen bogat kulturni, ali i poslovni program.

– Ovogodišnje Dane dijaspore smo posvetili promociji verskog turizma, kao jedne od najisplativijih grana koja na istoku Srbije ipak nije dovoljno razvijena. Otuda ćemo okupljanje dijaspore započeti u manastiru Bukovo gde ćemo prisustvovati sečenju slavskog kolača i liturgiji, a već sledećeg dana ćemo obići manastir Vratna gde je planirano svečano osveštanje fresaka – nabraja Krekulović.

U okviru tri dana, planirana je i svečana skupština Dijaspore istočne Srbije, zatim obilazak kulturno-istorijskih znamenitosti, prezentacija turističkih potencijala Negotina, ali i poseta Petrovdanskom vašaru.

Izvor:Vesti ON LINE

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

 

Budi gost na srpskoj slavi na dvoru Kneginje Ljubice

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava