“Samo dobre vibracije” u zabavnoj emisiji “Dijaspora uživo – Bolji život sa Vesnom“

07.12.2023

Emisiju „Bolji život sa Vesnom“ možete pogledati na Okto televiziji u četvrtak 07. decembra 2023 u 20:00 časova, kao i u repriznim terminima narednih dana.

Vesna Dimitrijević

Kada je davne 1999. godine Vesna Dimitrijević pokrenula prve emisije o ljudima iz dijaspore, malo ko je mogao pomisliti da će one postati jedne od najdugovečnijih na našim ekranima.

Ali evo emisije i u novoj TV sezoni emitovanja na austrijskoj televiziji Okto,  „Dijaspora uživo“ koju vole sve generacije i koja je mnogima bila prvi susret sa važnim informacija na maternjem jeziku kada su se doseljavali u Austriju.
U novom serijalu pod nazivom „Bolji život sa Vesnom“, voditeljka Vesna Dimitrijević trudi se da svaka televizijska sekunda protekne u znaku pozitivne atmosfere i da podrži goste u studiju, ali i gledaoce. Cilj ovog televizijskog druženja je da se naši ljudi u dijaspori medijski podrže, povežu i ohrabre za nove životne korake i ostvare „bolji život“.

Emisija počinje pričom o važnosti prijateljstva i kako ona imaju moć poboljšavanja kvaliteta života. Prijatelji inspirišu, daju nam pozitivnu energiju i pomažu da verujemo u sebe. I evo i ovog važnog podatka. I ne samo da nam prijatelji produžuju život, što je dokazalo već više vrlo relevantnih istraživanja, već uz svoje prijatelje – mi rastemo i napredujemo!

Prijatelj emisije, Zepter kompanija, koja već decenijama sprovodi misiju zdravijeg življenja, takođe ima vrlo moćan moto koji potpuno odgovara stilu emisije, a on glasi „Živi bolje, živi duže“. U emisiji će biti prikazana reportaža sa tribine o zdravlju koja je nedavno održana u Beču, u kojoj će govoriti doktor Branimir Nestorović i pisac Dejan Lučić.
Gledaoci su pozvani da posete novootvoreni Zepterov prodajni salon u šoping Lugner City, koji trenutno u ponudi ima primamljive praznične popuste i poklone.

Takođe, gledaoci su pozvani i na promociju knjige „Ti si ta“ Ane Dornik koja će se održati u utorak 12.12.2023. u 19:00 časova u Alebert Hall, na adresi Albertgasse 35, 1080 Wien.
Autorka Ana Dornik je nakon saznanja da boluje od raka dojke, inspirisana svojom radoznalošću, istraživanjem šta se krije iza ove bolesti, počela sa osnaživanjem žena kroz tekstove na instagram stranici @anadornik, a zatim je i osnovala udruženje “Žena uz ženu” za edukaciju, prevenciju i podršku ženama obolelima od raka dojke, ali i zdravim ženama. Osim toga, Ana svojim delovanjem već godinama donira onkologijama širom Srbije i regiona. Za informacije i rezervacije u vezi promocije knjige „Ti si ta“ i motivacione tribine u Beču, zainteresovani mogu dobiti putem broja telefona +43 664 889 25 599.

Jovan Brkić i Jovan Spasojević, članovi omladinskog pozorišta i akademije glume “Stanislavski” nalavili su buduće projekte i pozvali gledaoce na dolazeće predstave “Crvenkapa i zbunjeni vuk” u kojoj Jovan Brkić igra glavnu ulogu, kao i predstavu Mizantrop u kojoj glumi Jovan Spasojević.

Crvenkapa i zbunjeni vuk, mjuzikl za decu i odrasle, odigraće se  10.12.2023. u Ateliertheater, isto kao i predstava Mizantrop 16. i 17. decembra 2023. Ulaznice se mogu kupiti onlajn na internet stranici pozorišta Ateliertheater.

Marija Blagojević, profesorka pevanja i kouč za pevanje, svojim prisustvom u studiju otkrila je sve važne segmente za one koji žele da se bave pevanjem. Njen ogroman talenat, ali i dugogodišnje pedagoško iskustvo, gledaocima će doneti jednu novu dimenziju ovog zanimanja. Osim što radi kao profesorka pevanja u Vienna International School i drži časove pevanja brojnim uspešnim pevačima i glumcima, ona i vodi i hor Stand 129 u sklopu organizacije Caritas, gde je umetnost, potpuno besplatno, dostupna svima. Gledaoci Mariju mogu kontaktirati na njenom Instagram profilu Marija Blagojević (@thereal_maragram).

 

Aleksandar Stanković, predsednik kulturno sportskog društva „Bambi“, najavio je veoma važan jubilej – 50 godina postojanja i rada kluba. Ovo uspešno društvo ima blizu 800 članova, šest folklornih ansambala, orkestar, više sportskih sekcija i svoje jezero. Biće prikazani i snimci sa Svečane akademije u Rathaus-u i velikog koncerta koji je povodom ovog značajnog jubileja održan u salu Muth u Beču.

Za sve koji vole zdrav život, vežbanje i prirodu, gost emisije Nenad Jevtić, trener i vlasnik kluba www.cumbirobic.at, biće prava inspiracija za nove vidike u svetu sporta i zdravog načina života. Osim što je instruktor, Nenad je i maser-terapeut. On će najaviti kurseve koji će uskoro početii u Beču, na kojima polaznici, pogotovu mladi ljudi, mogu mogu steći zvanje instruktora ili masera. Osim toga, kao veliki zaljubljenik u prirodu, planira da organizuje grupe koje će putovati na izlete, gde će im Nenad biti vodič.

Za kraj, Nenad je otktio svoje planove za budućnost. Reč je o izgradnji apartmana u dalekoj zemlji Zanzibar. Adresa i kontakt kluba je Cumberlandstraße 102, 1140 Wien, aerobic@cumbirobic.com. Tel.: +43699 118 99 755

Emisiju „Bolji život sa Vesnom“ možete pogledati na Okto televiziji u četvrtak 07.12.2023. u 20:00 časova, kao i u repriznim terminima koje možete pročitati na www.okto.tv

Emisija će biti dostupna i na internet portalu www.dijaspora.tv i platformi YouTube.

 

Kontakt redakcije:

office@dijaspora.tv
Telefon:  +43 699 1 9999 577

 

Arhivu emisije pogledajte u rubrici TV EMISIJA

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

TV emisija “Bolji život sa Vesnom” sa novim temama i gostima

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava