Doček Nove 2024. godine u Beču

25.12.2023

Doček Nove godine u Beču, osim u centru grada, odvijaće se na ukupno osam lokacija u gradu, između ostalih ispred Rathausa i u zabavnom parku Prater.

© Wien Tourismus/Peter Rigaud/Couture Vivienne Westwood Vienna

Za novogodišnju noć glavni grad Austrije spremio je raznovrstan program za svačiji ukus. Najveće slavlje na otvorenom i glavna atrakcija u gradu organizuje se u samom centru 31. decembra od 14:oo časova i trajaće do 2 sata iza ponoći.

Duž takozvane „Novogodišnje staze“ desetine ugostitelja poslužuju kuvano vino, šampanjac i kulinarske specijalitete. Brojni štandovi nude raznovrstan zabavni program sa nastupima uživo i valcerom. Staza vodi od trga Frajung, preko trga Am Hof, Grabena, trga kod katedrale Svetog Stefana i ulice Kerntnerštrase do Nojmarkta.

Posebno omiljeno mesto za ljubitelje klasične muzike je trg Graben, koji se tokom popodneva pretvara u bajkovitu balsku dvoranu na otvorenom. Brojne bečke plesne škole poslednjeg dana u godini na Grabenu nude besplatne časove valcera. U ponoć, uz zvuke Dunavskog valcera i čuvenog zvona Pumerin u katedrali Svetog Stefana, koje zvoni samo za posebne prilike, posetioci dočeka i Novogodišnje staze plesom ulaze u novu godinu.

Proslava u Beču, osim u centru grada, odvijaće se na ukupno osam lokacija u gradu, između ostalih ispred gradske skupštine Rathaus i u zabavnom parku Prater. Umesto vatrometa ove godine posetioci će moći da uživaju u raskošnom laserskom osvetljenju koje će biti sinhronizovano s Dunavskim valcerom. Za sve goste carskog grada spremne su impresivne izložbe, mnogo koncerata, operskih izvođenja, mjuzikli „Rebeka“, „Rock Me Amadeus“ – Mjuzikl o Falku.

Oni koji Novu godinu žele da dočekaju u ritmu valcera mogu svoje mesto da rezervišu u Gradskoj skupštini na Gala večeri. U Bečkoj državnoj operi već tradicionalno se u novogodišnjoj noći izvodi opera „Šišmiš“ Johana Štrausa. Prvog dana 2024. godine jutro je rezervisano za čuveni Novogodišnji koncert koji se uživo prenosi na trgu kod katedrale Svetog Stefana i u zabavnom parku Prater od 11:15 časova.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Beč prešao granicu od dva miliona stanovnika

Super zimsko piće: Punč ili kuvano vino, pitanje je sad´!

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava