Multimedijalna prezentacija u Beču: “Dolina kraljeva – epoha Nemanjića”

12.05.2018

Večeras u hramu Sv. Save u Beču, možete prisustvovati jedinstvenoj multimedijalnoj prezentaciji i predavanju "Dolina kraljeva - epoha Nemanjića" koja će na slikovit način da ljudima 21. veka prikaže kako je izgledao život od 12. do 14. veka u srpskim zemljama.

U organizaciji Srpskog prosvjetno-kulturnog društva Prosvjeta, večeras će se u Beču  održati veoma zanimljiva manifestacija “Dolina kraljeva – epoha Nemanjića”, istina o Nemanjićima!
Manifestacija je posvećena Nemanjićima, najpoznatijoj srednjovekovnoj dinastiji koja je vladala  više od dva veka.

Multimedijalni projekat “Dolina kraljeva – epoha Nemanjića” bavi se ulogom najslavnije srpske dinastije i njenim značajem za državotvornu istoriju, kulturu, duhovnost i umetnost kod Srba.

Autori projekta Janja i Dušan Todorović kažu da je “Dolina kraljeva – epoha Nemanjića” spoj umetničkih kratkih filmova, animacije, autorske muzike i fotografije sa ciljem da se vizuelno i zvučno oživi istorija kroz savremenu estetiku.

Kada: Subota, 12. maj 2018. od 19:00 do 21:00 časova
Gde: Crkva Sv. Save u Beču ( 2. bečki bezirk)

U nedelju, 13. maja 2018., posle liturgije, svi zainteresovani mogu pogledati i  izložbu umetničke kaligrafije i učestvovati u radionici, koju je pripremila Tatjana Janković, diplomirani filolog i kaligraf.
Tajne kaligrafije, znanja o starim pisarima, ćiriličnom pismu, kojim je napisano sve vredno i baštinsko u srpskoj kulturi, Tatjana Janković prenosi đacima u Beogradu, Srbiji i rasejanju.

Detaljnije informacije na internet stranici ” Prosvjete”, organizatora manifestacije “Dolina kraljeva – epoha Nemanjića”

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Nezaboravna ekskurzija: Prosvjetini đaci iz Beča u poseti Srbiji

Kulturno i na nivou: Klub mladih umetnika širi ljubav prema poeziji

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava