Festival kafe u Beču – Vienna Coffee Festival

22.08.2022

Festival kafe u Beču - „Vienna Coffee Festival” slavi čarobnog toplog napitka kafe, bez kojeg je mnogima svakodnevica nezamisliva.

Foto: Facebook Vienna Coffe Festiva

Evropska zajednica kafe se okuplja po osmi put od 9. do 11. septembra 2022. godine na „Bečkom festivalu kafe“. Događaj će se ove godine održati u zaštićenoj dvorani Marks Hale (nem. Marx Halle).

Zainteresovani gosti na ovogodišnjem festivalu mogu očekivati sve od finih specijaliteta zelene kafe iz najboljih oblasti u svetu, preko najraznovrsnijih procesa prženja kafe, do najnovijih mašina i mlinova proizvođača i trgovaca.

Foto: Facebook Vienna Coffe Festiva

Profesionalni baristi će pripremati espreso i filter kafu, koktele od kafe i mnoge druge kreativne kafe koristeći različite metode. Posetioci će imati priliku da se informišu o celokupnom procesu pripreme i konzumiranja kafe. Održivost i društvena odgovornost će biti podjednako u fokusu kao i novi trendovi.

Na festivalu će biti zastupljene najbolje domaće pržionice kao i evropski trgovci zelenom kafom sa više od 100 specijaliteta iz čitavog sveta.

Ulaznice za Festival kafe u Beču  koštaju od 16 evra.

Više Informacija na internet sajtu manifestacije Bečki festival kafe- Vienna Coffee Festival 

Uz brojne gastronomske delicije posetioce očekuje najraznovrsnija ponuda napitaka od kafe i imaju priliku da probaju pripremljenu kafu iz Švajcarske, Austrije, Belgije i ostatka sveta, pri čemu će moći da degustiraju i neobične sorte poput koktela na bazi kave.

Da postoje vrlo neobične vrste napitaka od kafe, pokazala je i velika kompanija “Starbucks” koja je pre nekoliko godina testirala napitak od kafe sa ukusom piva. 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava