Grad Beč nudi vlasnicima besplatan kurs za dozvolu za pse

30.09.2014

Grad Beč nudi obuku o psima u čijem okviru se može i besplatno polagati i ispit za dozvolu za pse.

Svako ko je bio u Beču bar na nekoliko dana mogao je da primeti veliki broj pasa, što ne čudi, jer su psi daleko najomiljeniji kućni ljubimci Bečlija. Međutim, najbolji čovekov prijatelj nije igračka, već živo biće sa svojim problemima i osećanjima i zbog toga je za vlasnike pasa neophodna adekvatna edukacija.

Zbog toga grad Beč, zajedno sa Bečkom organizacijom za zaštitu životinja (Tierschutzombudsstelle), 4. oktobra 2014. godine organizuje besplatan pripremni kurs za dozvolu za pse na Vetarinarskom univerztitetu. U okviru ovog kursa, vlasnici pasa će dobiti sve važne informacije o pravnim i veterinarskim pitanjima vezanim za držanje pasa, kao i o prvoj pomoći i dresuri.

Brojne pogodnosti

Na kraju besplatne pripreme, svi posetioci će dobitii vaučer za besplatno polaganje ispita za dozvolu za pse, što znači uštedu od 25 evra, koliko inače košta ispit. Osim toga, posetioci kursa će na godinu dana biti oslobođeni plaćanja takse za pse (Hundeabgabesteuer), koja iznosi 72 evra. Uz to, posetioci će dobiti i svesku sa popustima na mnoge proizvode za pse.

Svi zaintersovani mogu se prijaviti Tierschutzombudsstelle e-mailom (post@tow-wien.at) ili pod brojem 01 318 00 76-75079.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava