Gradonačelnik Beča traži iste mere za celu Austriju

08.09.2021

Beč će tražiti donošenje istih mera za sve pokrajine kada su u pitanju testiranje i nošenje maski i to po bečkom uzoru.

Foto (c) Wien-Tourismus_Christian-Stemper

Danas će se na poziv austrijskog kancelara Sebastijana Kurca održati sastanak predstavnika austrijskih pokrajina o epidemiološkoj situaciji. Beč će tražiti donošenje istih mera za sve pokrajine kada su u pitanju testiranje i nošenje maski i to po bečkom uzoru.

Prestonica Austrije od početka pandemije sprovodi oštrije mere u odnosu na ostale pokrajine. Trenutno se širom zemlje beleži porast broja obolelih od koronavirusa, tako da se Austrija nalazi pred četvrtim talasom. „Austrija je suviše mala za regionalne mere“, izjavio je Ludvig.

Glavni grad je sa oštrijim merama prošao bolje od ostatka zemlje, zato bečke mere treba da preuzmu sve savezne pokrajine. Treba sprovoditi PCR testove, kao što je test grgutanjem, koji treba da budu besplatni da bi se građani što više podstakli na testiranje. Pristup manifestacijama mora strožije da se kontroliše, važenje testova da se skrati i broj posetilaca ograniči, dodaje gradonačelnik Beča.

„Od razgovora očekujem razmenu na istom nivou između saveza i pokrajina“, izjavio je Mihael Ludvig.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava