Grčke vlasti odlučile da ranije otvore granice i omogućiće letove za turiste

14.04.2021

Kako javljaju grčki mediji, Grčka će otvoriti svoje granice i omogućiti letove za turiste iz Evropske unije 16. aprila, kao i za pet ne EU članica između kojih je i Srbija.

Foto: (c) pixabay

Grčka planira da 16. aprila postepeno ublaži restriktivne mere koje se odnose na dolaske iz inostranstva i da otvori devet aerodroma

Grčka je prvobitno najavila da ćesvoje granice  otvoriti 14. maja. Međutim, grčke vlasti su obavestile medije kako će se letovi, pod posebnim uslovima, dozvoliti za EU rezidente kao i za pet ne EU država u kojima je vakcinacija uzela maha – SAD, Ujedinjeni Arapski Emirati, Velika Britanija, Izrael i Srbija.

Za početak, biće dozvoljeno sletanje aviona na 9 aerodroma u Atini, Solunu kao i na još par popularnih turističkih destinacija.

Od 14. maja, biće dozvoljeno sletanje aviona iz inostranstva na sve aerodrome.

Ovu informaciju za sada nisu potvrdili vladini zvaničnici.

Turizam je ključna branša grčke privrede. Čini petinu grčke privrede i zapošljava svakog petog radnika. Međutim od prošle godine ova grana privrede pogođena je pandemijom koronavirusa.

Ova zemlja zatražila je uspostavu potvrde vakcinisanja na nivou Europske unije kako bi se omogućila putovanja.

Osobe koje su se vakcinisale, imaju antitijela ili negativan nalaz na koronavirus moći će na letovanje u Grčku.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava