HPV vakcina: Besplatna besplatnu zaštita za dečake i devojčice

15.09.2014

Vakcina protiv virusa HPV (Humani papiloma), je uvedena besplatno zaštitu u sklopu školskog programa, i za dečake i za devojčice.

Početkom nove školske godine otpočelo je besplatno vakcinisanje protiv virusa Humani papiloma (HPV) u okviru školskog programa vakcinacije đaka starosti između 9 i 12 godina.

Od februara 2014. godine u školski program vakcinacije u Austriji  uvedena je nova vakcina . Radi se o imunizaciji protiv virusa HPV (Humani papiloma), koji je može biti uzrok raka uha, nosa, grla i genitialija tj. grlića materice.

Austrija je prva zemlja u Evropi koja, u vidu vakcine, nudi  besplatnu zaštitu i za dečake i devojčice u sklopu školskog programa.

Vakcina protiv HPV se satoji od obavezna dva dela vakcinacije  i besplatna je  za decu starosti između 9 i 12 godina u okviru austrijskog školskog programa vakcinacija. Za omladinu između 12 i 15 godina jedna doza vakcine iznosi između 40 i 50 evra u zavisnosti od pokrajne u kojoj se nalazite.

DijasporaTV je već izveštavala o novoj vakcini protiv HPV-a, više o ovoj novosti u školskom programu vakcinacije Austrije i informiacije o HPV-u pročitajte u našem tekstu:

Besplatna vakcinacija protiv HPV-Virusa

Besplatna vakcinacija protiv HPV-Virusa

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava