Humanost na delu: Luka Ćosić iz Beča prikupio novac sa svojim drugarima

04.06.2014

Na inicijativu Luke Ćosića, učenika škole HBLVA 17 Rosensteingasse sprovedena je uspešna humanitarna akcija za ugrožene osobe i područja u Srbiji i Bosni.

Kada je saznao za katastrofalnu situaciju u Srbiji i BiH, Luka Ćosić, poreklom iz Kruševca, učenik četvrtog razreda 4HBa (više škole za hemiju –HBLVA 17) inicirao je humanitarnu akciju, kojoj se pridružila njegova čitava škola. U okviru akcije napravljeni su i postavljeni plakati u školskoj auli sa ciljem da što više učenika, profesora i roditelja odazivaju se pozivu humanitarne pomoći. Veliku podršku za svoju akciju Luka je dobio od predsednice učenika (Schulsprecherin), školske uprave i direktorke škole.

„Posebno sam ponosna što je inicijativa za humanitarnu akciju potekla upravo od učenika moje škole“ rekla je direktorka Ing. Mag. Dr. Annemarie Karglmayer.


Prva faza sakupljanja humanitarne pomoći u vidu finansijskih sredstava sprovela se u svim razredima HBLVA 17, a dodatnu akciju sproveo je Lukin razred u okviru simpozijuma povodom prezentacija diplomskih radova. Tom prilikom organizovan je bife čiji je prihod takođe prikupljen u humanitarne svrhe.

Zahvaljujući inicijativi Luke Ćosića i njegove škole HBLVA 17 sakupljeno je dragocenih 2.050 evra. Kompletna suma predata je Borislavu Kapetanoviću, predsedniku Zajednice srpskih klubova u Beču i biće uplaćena na bankovske raučune Srbije i BiH.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava