Humanitarni koncert u dvorcu Laudon za Tehnološku školu u Paraćinu

16.12.2014

U dvorcu Laudon u Beču uspešno je održan humanitarni koncert čuvene srpske pijanistkinje Nataše Veljković, uz učešće portala Dijaspora TV, kao medijskog i organizacionog partnera.

Na inicijativu poslanice u skupštini grada Beča, Anice Matzke-Dojder, održan je humanitarni koncert na kome je svirala čuvena srpska pijanistkinja Nataša Veljković.

U prelepom ambijentu dvorca Laudon u Beču posetioci su imali jednistvenu priliku da uživaju u izvanrednom koncertu klasične muzike, a istovremeno su svojim dolaskom i donacijama pomogli renoviranje Tehnološke škole u Paraćinu koja je oštećena prilikom nedavnih poplava u Srbiji.

I ovog puta maestralna Nataša Veljković oduševila je publiku, a podršku na bini pružili su joj violistkinja Vesna Stanković i mladi Miloš Stosiek, na violončelu. Na programu su bile kompozicije Johanna Sebastiana Bach-a, Mozarta, Liszt-a i drugih.
Koncertu su između ostalih prisustvovali Dr Manfred Matzka šef kabineta Saveznog kancelara, Itana Pavićević prvi sekretar Ambasade Republike Srbije u Beču, poznati advokat Radivoje Petrikić, Borisalav Kapetanović predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču, Robert Čoban vlasnik izdavačke kuće “Color press group” i mnogi drugi.

Prikupljena sredstva od ulaznica i donacija, namenjena su Tehnološkoj školi u Paraćinu koja će novac iskoristiti za otklanjanje oštećenja, zadobijenim u nedavnim poplavama koje su zahvatile Srbiju.
“ Želim da se zahvalim svima koji su podržali ovu humanitarnu akciju. Najbitnije je da se ljudi i institucije u područijima gde su se dogodile katasrofalne poplave, ne osecaju sami i ostavljeni sa posledicama. Svaka donacija je dragocena. Možda ovo nije velika finansijska, ali sigurno jeste velika moralna podrška”, izjavila je Anica Matzka Dojder.

Na koncertu je prikupljeno je 3.500 evra, a vest o donaciji koja će iz Beča biti poslata Tehnološkoj školi u Paraćinu sa velikom radošću primili su gradonačelnik Paraćina, Saša Paunović i direktor i učenici škole.

Jedna od najpoznatijih pijanistkinja u Austriji, Nataša Veljković, koja već duži niz godina živi i radi u Beču, sa velikom radošću prihvatila je predlog da održi koncert u humanitarne svrhe i pomogne jednoj školi u zemlji odakle potiče.

Donacija će biti iskorišćena za kupovinu neophodnih, poplavom uništenih rekvizita, koji su neophodni za odvijanje redovne nastave.
Specijalne donacije za ovu srednju školu uručili su Zoran Kalabić , vlasnik firme na nekretnine ERA 4M iz Beča, rodom iz Paraćina i nekadašnji učenik ove škole, zatim Josif Šušnjara jedan od najuspešnijih hrvatskih preduzetnika u Beču i glavni menadžer Kursalona i Vitomir Perić izvršni direktor kompanije “Napred”.

Urednica portala Vesna Dimitrijević i predsednica udruženja  Dijaspora Media iz Beča, koje je uspešno realizovalo organizacioni deo koncerta, izjavila  je da će u narednom periodu biti još sličnih humanitarnih manifestacija, čija je inicijatorka bečka poslanica Anica Matzka Dojder.

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava