Jeftiniji letovi povodom proslave 60 godina Austrian Airlines!

14.01.2018

Ukoliko tokom sledećih meseci nameravate da posetite neki evropski ili američki grad, trebalo bi što pre da pogledate povoljne ponude koje austrijska nacionalna avio-kompanija AUA nudi povodom svog velikog jubileja.

c Austrian Airlines Group

Austrijska nacionalna avio-kompanija Austrian Airlines (AUA) osnovana je pre punih 60 godina. Predistorija nastanka ove kompanije započela je, međutim, čak 40 godina ranije. Tako je prva redovna međunarodna avio-linija na svetu otvorena 1. aprila 1918. na liniji Beč-Kijev, ali je služila samo poštanskom saobraćaju. U julu iste godine uspostavljena je i linija Beč-Budimpešta.

14. maja 1923. obavljen je prvi let avio-kompanije ÖLAG (Österreichische Luftverkehrs AG) između Beča i Minhena. Novo avio-preduzeće ubrzo je postalo četvrtvo po veličini u Evropi, ali je 1938. moralo da obustavi saobraćaja zbog priključenja Trećem Rajhu.  Austrija je tek 1955. ponovo stekla suverenitet nad svojim vazdušnim prostorom, što je omogućilo osnivanje dve kompanije “Air Austria” i “Austrian Airways”, ali nijedna nije započela sa letovima.

4. aprila 1957. obe firme su ujedinjene u avio-kompaniju  Austrian Airlines. 30. septembra 1957. osnovano je Acionarsko društvo Austrian Airlines AG koje je 31. marta 1958. započelo sa prvim letovima. 2009. godine kompaniju je preuzela nemačka Lufthansa koja danas ima 49,8 posto udela u akcijama, dok ostatak pripada Austriji.

Koje se destinacije nude povodom proslave rođendana Austrian Airlines ?

Povodom jubileja Austrian Airlines  nudi veliki broj letova po povoljnim cenama, koji se mogu odmah online rezervisati. Cene uključuju let od Beča do odredišta i nazad sa svim porezima i taksama. Ponude važe u velikom broju slučajeva skoro tokom cele godine, ali ima i letova koji se mogu kupiti samo za određene periode. Tako do Berlina možete leteti za samo 89 evra, do Ženeve, Milana i Amsterdama za 98 evra,  do Londona za 109, do Zagreba za 128 evra. Moskva košta 146 evra, Marakeš 168, Tel Aviv 179 evra.

Do Amerike i Kanade (Majami, Čikago, Toronto, Njujork, Vašington) povratni letovi koštaju 450 evra, a do Pekinga, Šangaja i Hongkonga 500. Let do Los Anđelesa i nazad košta 652, a najskuplja „povoljna“ ponuda je do Mauricijusa i natrag za 802 evra.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava