Deco, počinje Slovarica

10.02.2014

Serija „Slovarica“ počinje da se emituje 10. februara na Satelitskom programu RTS-a. Projekat je pokrenuo Program za dijasporu, namenjena je našoj deci u inostranstvu, ali i deci u Srbiji, uzrasta od 5 do 8 godina. Od A do Š – „Slovarica“ – svakog radnog dana, osim srede, u 18.45 na RTS SAT.

U svakoj od 30 epizoda, nove serije “Slovarica“, likovi nas upoznaju sa običajima, pesmama i igrama našeg podneblja. Svaka epizoda posvećena je jednom slovu azbuke. Cilj je da deca nauče da se lepo izražavaju i upoznaju sa svojom istorijom i tradicijom.

„Noseća ideja je srpski identitet ali na način koji je pristupačan deci koja rastu u potpuno drugačijim sredinama, i to je bila ideja vodilja“, rekla je saradnica na scenariju, Nikolina Milatović Popović, predstavljajući seriju javnosti.
Deci, na krovu jedne zgrade, društvo pravi Kuvarica koja ih uči starim, zaboravljenim receptima. Projekat je rađen u 3D studiju sa virtuelnom scenografijom što je jedinstven način snimanja igrane televizijske serije kod nas.

Pored glumaca Vesne Stanković i Matije Živkovića, glavni nosioci radnje su članovi dramskog Studija Bis. Idejni tvorac serijala, kao i saradnik na scenariju je Nikolina Milatović Popović, autor scenarija je Vesna Stanković, a sve to u režiji Petra Stanojlovića.
Izvor: RTS

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava