Koncert letnje noći: Bečka filharmonije nastupa bez mnogobrojne publike u Šenbrunu

08.09.2020

"Koncert letnje noći" (Sommernachtskonzert), koji svake godine poseti preko 100.000 gledalaca ove godine će morati da bude izveden u drugačijem izdanju, i to sa ograničenim brojem posetilaca, koji će biti izvučeni 14. septembra.

(c) Facebook @ViennaPhilharmonic

Čuveni “Koncert letnje noći” (Sommernachtskonzert), koji se svake godine održava u parku dvorca Šenbrun u Beču, ove godine će morati da bude izveden u drugačijem izdanju. To je tradicionalni koncert orkestra Bečke filharmonije na otvorenom koji je besplatan za publiku i svake godine ga poseti više hiljada ljudi.

Međutim, zbog trenutne situacije sa korona virusom “Koncert letnje noći”  odložen je za 18. septembar 2020. godine, a najveća promena je što će se održati  bez  prisustva velikog broja publike. Naime, zbog aktuelnih korona mera, bečka Filharmonija odlučila je da organizuje koncert sa maksimalnih 1.250 gostiju, a određem broj ulaznica će se dodeliti izvlačenjem.

Prijava i izvlačenje biće održano u ponedjeljak, 14. septembra , s početkom u 13:00 časova na internet stranici sommernachtskonzert.at 

Prijava za dodelu ulaznica ne može se izvršiti pre navedenog termina. 

Po prijavi korisnika, može se dobiti samo jedna ulaznica koja će biti personalizovana. Zbog toga je potrebno predati lične podatke, adresu, e-mail adresu  i telefonski broj.

Oni koji ne budu imali sreće u izvlačenju, “Koncert letnje noći” 2020. godine gledaoci mogu da prate posredstvom direktnog prenosa na TV-u ili u live streamu.

Sommernachtskonzert će ove godine biti  u prenosu uživo na austrijskoj državnoj televiziji ORF2. Prenos počinje od 20:00 časova , a snimak koncerta biće prikazan i na kanalu nemačke televizije  3SAT od 21.55 sati.

Na dan održavanja koncerta park dvorca Šenbrun  biće zatvoren od 18:00 sati, a neka područja biće zatvorena i ranije.

Dirigent je Valeri Gergiev, solista je Jonas Kaufmann koji će izvoditi arije Julesa Maseneta, Emeriha Kalmana i Giacoma Pucinija.

(c) sommernachtskonzert.at

“Ovogodišnji program posvećen je odabranim delima iz koncerta, filmova, baleta, opere i opereta, a moto je  LJUBAV”, piše na  stranici Bečke filharmonije .

“Izvođenjem koncerta, Bečka filharmonija želi da pošalje pozitivan signal , uprkos svim izazovnim okolnostima koji je doneo korona virus”, naglasili su u saopštenju.

Svojim besplatnim koncertom Bečki filharmoničari žele da približe klasičnu muziku što većem broju ljudi, što i uspevaju već dugi niz godina, jer koncert svake godine privuče preko 100.000 gledalaca, ali i mnogobrojnu publiku pored malih ekrana.

 

ŽIVITE U BEČU  I POTREBNA VAM JE DIPLOMA NEMAČKOG JEZIKA ZA VIZU, DRŽAVLJANSTVO I UNIVERZITET? Jezički institut OSSTARRICHI je pravo mesto za vas! Pozovite odmah i informišite se o vašem kursu!

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava