Hor Viva Vox: Muzički spektakl u Akcent teatru 22. maja

27.03.2018

Viva Vox - najpopularniji "a cappella" hor na ovim prostorima održaće koncert u Beču, u Akcent teatru, 22. maja, sa početkom u 19:30 časova.

Popularni hor „Viva Vox“ prirediće 22. maja  u Beču jedinstven koncert, kako za publiku u dijaspori, tako i za Austrijance koji već dobro poznaju njigov muzički rad.

Hor Viva Vox iz Beograda, predvođen dirigentkinjom Jasminom Lorin, postoji od 9. maja 2005. godine.   Uz ritmičku podršku bitboksa, vokalne tehnike kojom se imitiraju zvuci bubnjeva i perkusija, i  izvođenju popularne muzike isključivo glasovima, bez instrumentalne pratnje (a cappella), čini Viva Vox jedinstvenim u regionu.

Širu popularnost u zemlji i svetu stekli su 2011. godine, kada je video snimak njihovog izvođenja pesme “Du hast” nemačkog benda Rammstein postao pravi  hit na društvenoj mreži  YouTube.

Vrhunac njihove dosadašnje karijere predstavlja koncert u sali Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija kao jedini muzički sastav iz Srbije koji je ikada nastupio u ovoj dvorani. Drugi koncert koji je obeležio karijeru hora bio je nastup u Velikoj hali naroda u Pekingu, pred velikim brojem visokih državnih funkcionera Kine. Viva Vox je održao i najveći koncert u dosadašnjoj karijeri 2015. godine u beogradskoj Kombank Areni. Publika širom sveta dobila je priliku da ih sluša uživo na turnejama  u Poljskoj, Češkoj, Austriji, Belorusiji i mnogim drugim zemljama.

Popularni „Viva Vox“ hor prirediće koncert  u Beču  22. maja 2018. godine u velikoj sali Akcent teatra (Theater Akzent)  sa početkom u 19:30 časova.

Na repertoaru će biti izvedeni najveći svetski hitovi u atraktivnoj obradi Viva Vox, a koncert i garantuje nezaboravan provod svima u Akcent teatru.

Ulaznice su već u prodaji po ceni od 30,00, 27,00 24,00 i 20,00 €. S obzirom na veliko intresovanje za koncert Viva Vox-a u Beču, preporučujemo da ih obezbedite na vreme.
Onlajn prodaja ulaznica je na zvaničnoj internet stranici Theater Akzent   ili na blagajni teatra.

Adresa: Argentinierstraße 37, 1040 Wien
Radno vreme blagajne: od ponedeljka do subote od 13:00 do 18:00 časova
Ticket-Hotline: 01/501 65-13306

Organizator koncerta Viva Vox  je “Srpski kulturni forum”.

 

Viva Vox osvojila i Austriju

Viva Vox je osvojio publiku u Austriji u nekoliko navrata. U toku poslednjih par godina hor je imao zapažene koncerte, a li nastup u najgledanijem šou programu za horove i pevačke sastave “Velika šansa” („Die große Chance der Chöre“) na ORF-u.   Već nakon svog prvog pojavljivanja  Viva Vox je osvojio i publiku i žiri u Austriji i uspeo da se plasira do polufinala ovog popularnog takmičenja. 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava