Kultura u Vogelweidparku u 15. bečkom becirku i dve predstave na našem jeziku

02.09.2022

U bečkom parku Vogelweidparku koji se nalazi u 15. becirku održaće se zanimljiv kulturni festival sa raznovrsnim programom. Ulaz je besplatan.

Foto: Birdie15

Posle uspešne prve godine, Vogelweidpark u 15. bečkom okrugu biće ponovo pretvoren u kulturnu platformu. Kulturni festival sa raznovrsnim programom za mlade i starije pod nazivom Birdie15 održaće se u Beču od 2. do 25. septembra 2022. godine. Mesto održavanja je Vogelweidpark,  a posetioci će imati priliku da uz besplatan ulaz  slušaju uživo muziku kvalitetnih bendova, da posete brojne radionice iz  književnosti i plesa. Na programu su i raznovrsni dečji i sportski programi ali i  nastupi DJ-jeva. Na veliku radost posetilaca, ulaz za sve nastupe je besplatan!

Na programu Birdie15 festivala se nalazi i  Akademija glume “Stanislavski” kojaće izvesti dve pozorišne predstave na našem jeziku.

Predstava “Pepeljuga” odigraće se u sredu 14. septembra 2022. godine sa početkom u 16:30 časova i toplo je preporučujemo za naše najmlađe Bečlije. Glumci će povesti mališane u magičan svet jedne od najlepših bajki svih vremena! Pogledajte “Pepeljugu” u novom, najduhovitijem izdanju, predstavu koja će vas nasmejati i ostaviti pod utiskom čarolije bez obzira na to koliko godina imate.
Igraju: Sandra Bajić, Nikola Prerad, Zorica Simić, Vanja Radenković, Dejan Knežević, Aleksandra Miladinov, Viktorija Stevanović, Jovana Smiljanić, Stefanija Budak, Marko Živković, Enisa Čućić, Faruk Pašić
Režija: Violeta Veljović

Pozorišna predstava  “Ćelava pevačica” predstaviće se publici u četvrtak 22. septembra 2022. godine, sa početkom u 19:15 časova. Predstava je namenjena starijoj publici i to je priča o jednom običnom engleskom paru koji stanuje u jednoj običnoj engleskoj kući jedne obične engleske ulice. Ništa neobično, zar ne?
Zašto onda ova predstava drži rekord po broju igranja i broju zemalja u kojima se konstantno postavlja na scenu već 72 godine i zašto se u pozorišnim krugovima smatra posebnim rediteljskim i glumačkim izazovom? Ansambl Akademije glume Stanislavski spreman je da vam ponudi odgovore na ta pitanja.

Igraju: Jovana Kopanja, Nikola Prerad, Enisa Čućić, Dejan Knežević, Larisa Černe, Jovana Smiljanić, Lana Grčak.
Dramski tekst: Eugene Ionesco
Režija: Marina Đorđević
Ulaz je slobodan za sve posetioce Birdie 15 festivala!

Osim ove dve pozorišne predstave, u četiri termina, Akademija glume Stanislavski poziva decu da plešu u Vogelweidparku.  Uvek subotom 3., 10., 17. i 24. septembra 2022. godine  u 15:00 časova! Svratite i pridružite se!

Inače, Akademija glume „Stanislavski” već 20 godina uspešno radi i okuplja mlade kreativne ljude u brojnim pozorišnim projektima.

Dosadašnje glumačku postave sačinjavaju glumci iz Hrvatske, Bosne, Makedonije i Srbije. Program Akademija glume „Stanislavski” je kreiran i prilagodljiv i za početnike, ali i  za mlade glumce sa iskustvom.  Polaznike očekuje  intenzivan rad na samostalnom razvijanju tehnika glume, kao i kreativnom razvoju glumca kao umetnika.

Nova sezona i projekti

Ukoliko želite da učestvujete u pozorišnim projektima i razvijete svoje glumačke sposobnosti i talente svi zainteresovani se mogu javiti na mejl adresi  academyofactingstanislavski@gmail.com

ili u inbox  Facebook stranice Akademija glume „Stanislavski”

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Sport i kultura u Beču: Besplatne ponude za finansijski ugrožene osobe

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava