Raspust u Beču: Letnje igre (Sommerferienspiel) za decu svih uzrasta

02.07.2023

Svim đacima koji ostaju u Beču preporučujemo "letnje igre" (Sommerferienspiel), koje traju do kraja raspusta tj. do početka sledeće školske godine.

Foto: www.wienxtra.at

Grad Beč se pobrinuo da i onoj deci, koja nisu otišla na odmor van Beča, ne bude dosadno u njihovom gradu. Oni imaju brojne mogućnosti da se bave sportom, da upoznaju prirodu ili da se jednostavno igraju jedni sa drugima. Veliki broj događaja, radionica i manifestacija tokom leta u Beču, pod nazivom “Letnje igre” ( Sommerferienspiel), održaće se zahvaljujući nadležnom odeljenju Grada Beča.

WienXtra je služba grada Beča koja usko sarađuje sa magistratom MA 13 (Magistrat za obrazovanje i van školske aktivnosti mladih) i već dugi niz godina nudi brojne sadržaje za najmlađe Bečlije. Posebno je to važno u vreme raspusta kada deca očekuju veći broj aktivnosti i zabave.

Letnje igre traju do kraja raspusta tj. do početka sledeće školske godine, a celokupan program možete pogledati u “pasošu letnjih igara” (Ferienspielpass) koji je vaše dete dobilo u školi. Nedelju ili dve pre početka raspusta „pasoši za zabavu i igru“ se dele u  školama. Ako se to iz nekog razloga nije desilo, roditelji i deca mogu da dobiju uputstva na zvaničnom internet sajtu wienXtra. 

Mnoštvo zabava i aktivnosti su podeljene prema starosnim grupama: za decu od 6 do 10 godina i za one od 10 do 13 godina.

Ulaznice za brojne događaje su ili besplatne ili po simboličnim cenama uz prikazivanje  “pasoša letnjih igara” (Ferienspielpass), ali je neophodna prijava dolaska na događaje. Program i uputstva možete dobiti  na zvaničnom internet sajtu wienXtra. 

 

Kinderaktivcard: Zanimljivo i povoljno za najmlađe Bečlije

Kinderaktiv je projekat koji sadrži mesečni kalendar za porodice i njihove članove koji žele provesti svoje slobodno vreme aktivno i povoljno uz raznovrsni program slobodnih aktivnosti.

Kinderaktivcard je posebna kartica za decu do 13 godina kao i njihove roditelje (najmanje jedna odrasla osoba zajedno sa detetom) sa kojom se može povoljno ili čak besplatno koristiti predviđene aktivnosti i programe. Postoji i digitalna varijanta ove kartice “digitale Kinderaktivcard”,  koju možete imati u svom mobilnom telefonu.

Kinderaktivcard se može besplatno naručiti putem interneta i procedura je veoma jednostavna. Potrebno je samo ispuniti formular za prijavu.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Kinderaktivcard: Zanimljivo i povoljno za najmlađe Bečlije

Beč za decu: Ponude bečkih muzeja za najmlađe

Haus der Musik: Brojne atrakcije povodom 20 jubileja

Luda zabava u Beču: Muzej i prva 3D TrickArt atrakcija

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava