Maske nisu obavezne u prodavnicama, ali jesu na pojedinim mestima

15.06.2020

Nova faza popuštanja mera u Austriji važi od danas i odnosi se na nošenje zaštitne maske u prodavnicama, koje više nije obavezno od 15. juna 2020. godine.

(c) pixabay

Od ponedeljka, 15. juna 2020. godine u Austriji stupa na snagu popuštanje mera koje je Vlada donela zbog sve manjeg broja obolelih od korona virusa u Austriji. Od danas maske moraju da se nose samo još u gradskom prevozu, zdravstvenim ustanovama, uključujući i apoteke,  i u frizerskim salonima, kao i ostalim uslužnim delatnostima gde se ne može održavati minimalna udaljenost od jednog metra.

Nošenje zaštitne maske u  prodavnicama, nije više obavezno od 15. juna 2020. godine, ali do daljnjeg ostaje obavezna udaljenost od jednog metra. Takođe se u ugostiteljske objekte, od danas, može ući bez maski. Međutim, osoblje mora nastaviti da nosi zaštitu usta i nosa. Takođe stupa na snagu novina i za ugostitelje, koji dobijaju mogućnost da umesto u 23 sati svoje lokale zatvore u jedan sat posle ponoći.

S novim propisima (dostupni u saveznom pravnom informativnom sistemu www.ris.bka.gv.at) više nije potrebno da nose maske oni koji ne žive u zajedničkom domaćinstvu, čak i ako se putuju u istom automobilu. U jednom redu sedišta, mogu sedeti samo dve osobe, uključujući i vozača. Međutim, potrebna je maska za taksi vozila, taksi preduzeća i za prevozna sredstva za decu u školama i vrtićima. Zaštitne maske se u školama  ne moraju više nositi.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Novo u Beču: Lakše uzimanje uzorka za korona test

Venčanja i sahrane su ponovo dozvoljeni uz prisustvo do 100 gostiju

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava