Metro u Beogradu: Izgradnja počinje 2020. godine

18.07.2018

Metro u Beogradu će se u srpskoj prestonici graditi po fazama, a početak izgradnje prve linije planiran je za 2020. godinu.

Ideja o podzemnoj železnici u Beogradu traje decenijama, ali nikada nije bila bliža realizaciji. Metro u Beogradu počeće da se gradi za dve godine, a 2022. godine Beograđani će se voziti metroom.

Planirane su dve linije metroa i četiri linije BG voza, koje će biti integrisane u jedan sistem i rešiti transportne probleme u Beogradu.

METRO u Beogradu  će se u srpskoj prestonici graditi po fazama. Gostujući na TV Prva, gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić je naveo da će prva linija ići od Makiškog polja, preko Žarkova, Belih voda, Požeške, pijace na Banovom brdu, Ade Ciganlije, Mosta na Adi, Sajma, Mostarske petlje, Beograda na vodi, Ekonomskog fakulteta, Trga republike, Francuske ulice, Pančevačkog mosta i Železničke stanice na Karaburmi.

To je prvi deo linije od 17 kilometara, a drugi deo iznosi pet i po kilometara, objasnio je Radojičić i dodao da prva linija metroa prolazi pored Beograda na vodi i da je cilj da taj deo grada bude još jedan centar koji će biti interesantan i Beograđanima  i turistima.

Izgradnja metroa će doprineti  da čitav grad bude pokriven jednostavnim i brzim prevozom koji će rešiti gužve u saobraćaju i da Beograd, napokon, bude evropska metropola.

Planirana mreža metroa u velikoj meri povezuje i prigradska naselja tako da će se svi građani Beograda, u kom god delu grada živeli, osećati kao građani prestonice.

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 
Zatvara se Glavna železnička stanica u Beogradu

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava