Mocartova kuća u Beču raspisala konkurs za kreativnu decu do 12 godina

27.10.2019

"Mozarthaus Vienna" je raspisao konkurs za dela mladih umetnika koja se bave velikim kompozitorom. Prijave za konkurs traju do 3. novembra, a mogu se prijaviti deca do 12 godina.

(c) Mozarthaus Vienna

I ove godine, bečki muzej Mocartova kuća (Mozarthaus Vienna), poziva decu do 12 godina da učestvuju u ovogodišnjem kreativnom takmičenju koji je posvećen slavnom umetniku.

Do 8. novembra 2019. godine mladi umetnici i umetnice imaju vremena da pošalju svoje originalno delo na temu pod nazivom “Mozart i njegovi gosti”.“

Ko je živeo u isto vreme kao Mozart i ko ga je posetio u njegovoj kući u Domgasse? Šta su zajedno radili? Ovo je  pravac za mlade umetnike koji trebaju da odgovore na „zadatu temu“. Dozvoljene su sve tehnike tako da mladi umetnici smeju da crtaju, slikaju, prave kolaže, seku, lepe, oblikuju. Radovi se do najkasnije 8. novembra moraju poslati elektornskim putem ili poštom na adresu muzeja Mozarthaus u Beču.

Za mlade kreativce predviđene su atraktivne nagrade. Najbolji rad će doživeti posebnu čast i krasiće božićnu čestitku ove ugledne bečke kulturne istitucije, koja će je poslati širom sveta.

Jedini preduslovi su, dakle, odgovoriti na temu konkursa i da radovi budu napravljeni rukama mladih umetnika odnosno dece. Pravo učešća pored pojedinaca, imaju i grupe drugara, pa čak i čitavi školski razredi.

Pobednici mogu da se raduju vrednim i uzbudljivim nagradama: pored učešća u Mocart radionicama, na poklon dobijaju i razne pakete s Mocart-proizvodima.

(c) Mozarthaus Vienna

Napomene: Ne preuzima se odgovornost za eventualno oštećenje poslatih dela. Nagrade nije moguće dobiti u novcu.

Dela treba poslati do 8. novembra 2019. godine s naznačenim imenom i prezimenom, adresom i telefonskim brojem autora/autorke na ovu adresu:

Mozarthaus Vienna
Kennwort: Kreativwettbewerb
Domgasse 5
1010 Wien

Bliže informacije dobićete od gospođe Nine Nöhrig: n.noehrig@mozarthausvienna.at ili telefonom +43 1 512 17 91-30, ili na zvaničnom sajtu  www.mozarthausvienna.at

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Muzej „Mocartova kuća“ ima za cilj da prikaže život Volfganga Amadeusa Mocarta i Beča u vremenu u kojem je živeo u Beču, u eri kasnog baroka. Danas su na četiri sprata ovog muzeja dostupne vizuelne i audio instalacije o životu i delu Mocarta kao i mnogi istorijski eksponati.

U Mocartovoj kući u Beču, održavaju se zabavne i edukativne radionice pod nazivom “Pravimo Mocart kugle”.

Radionica: „Pravimo Mocart kugle“ u Mocartovoj kući u Beču

 

Kako je stvarno izgledao Mocart?

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava