Zlatibor i Jahorina: Zajednička prezentacija u Beču

16.10.2019

Poslovno privredna  prezentacija na kojoj će se zajedno predstaviti planina Zlatibor i Olimpijski centar Jahorina održače se u Beču 17. oktobra 2019.

U sklopu velike kulturno privredne manifestacije “Dani Srbije i Srpske” koja se održava u Beču od 4. do 30 oktobra 2019. godine održaće se  poslovno privredna  prezentacija na kojoj će se predstaviti planina Zlatibor i Olimpijski centar Jahorina.

Prezentacija će se održati u četvrtak 17. okotobra 2019. godine sa početkom u 19:00 časova, u poslovno medijskom centru IDEAHOUSE, a organizatori su Ambasada Republike Srbije u Austriji, Predstavništvo Republike Srpske u Austriji, u saradnji sa Zajednicom srpskih klubova u Beču.

Srbija i Republika Srpska se predhodnih godina kroz zajedničke nastupe na sajmovima i sličnim promocijama ujedinjuju i pokošavaju da privuku što više turista stavljajući “u prvi plan“ najbolje potencijale koje imaju.

U Beču, pred mnogobrojnim posetiocima, Zlatibor i Jahorina predstaviće aktuelnu ponudu zimskih turističkih sadržaja planinskih centara i program dešavanja kroz prezentacije turističke ponude gradova, opština i destinacija, kako bi se i na taj način doprinelo ukupnoj promociji izvrsne ponude koje pružaju ove dve planine.

Jahorina se od ostalih skijaških centara u regionu razlikuje po kvalitetu staza i posebnom ambijentu gde podjednako uživaju i početnici i vrhunski skijaši.

Olimpijski centar „Jahorina“, doživio je ekspanziju protekslih godina, a skijaška sezona na Jahorini bila je najuspešnija u poslednjih osam godina, uz rekordan broj skijaša za šta su svakako zaslužni brojni sadržaji ali i mnogobrojni događaji organizovani u centru. Odlični rezultati, uz brojne investicije i veliki broj manifestacija, vratile su  Jahorinu u sam vrh zimskih skijaških centara u regionu, a održavanje Zimske olimpijade za mlade koja je održana ove godine, svakako je doprinela još većem uspehu.

“Olimpijska lepotica” kako Jahorinu četo  turisti nazivaju, raspolože sa nekoliko hotelskih kompleksa, koje će zajedno sa kompletnom turističkom ponudom, u Beču, detaljno  predstaviti direktor Dejan Ljevnaić sa saradnicima.

 

Zlatibor jedan od najuspešnijih turističkih centara u Srbiji

Osim letovališta i zimovališta, Zlatibor je danas pre svega poznat kao klimatsko prirodno lečilište, smešteno na jugozapadu Srbije. Svojevrsni centar Zlatiborskog okruga je grad Zlatibor (bivše Kraljeve Vode) koji danas slovi za jedan od najuspešnijih turističkih centara u Srbiji.

Zlatibor je jedina planina u Srbiji koja je podjednako posećena i leti i zimi i u svetu jedinstvena vazdušna banja, gde se susreću topli vetrovi Mediterana sa hladnim vetrovima centralne i severne Evrope.

Zlatibor svojim gostima pruža mnoštvo mogućnosti za aktivan odmor i uživanje u blagodetima čistog planinskog vazduha i poznat je kao centar planinskog, rekreativnog, lovnog, ribolovnog i zdravstvenog turizma.
Osim brojnih rekreativnih sadržaja, boravak na Zlatiboru turistima pruža veliki izbor izleta sa brojnim kulturno istorijskim i entološkim spomenicima i atrakcijama: Etno selo Sirogojno, Vodopad u Gostilju, Šarganska osmica, Drvengrad, Kremna, planina Tara i reka Drina, Kanjon reke Uvac, Manastir Mileševa, splavarenje Limom i dr.

Zlatibor će se na interesantan način predstaviti i u Beču, zajedno s Jahorinom, a zainteresovani koji dođu na prezentaciju 17. okotobra imaće dobru priliku za različite promotivne popuste i nagrade.

Kad: Četvrtak, 17. oktobar 2019. godine u 19:00 časova
Mesto: Poslovno – medijski centar IDEAHOUSE
Adresa: Führichgasse 12, 1010 Wien

Prijavu dolaska možete izvršiti putem broja telefona +43 1 512 12 67  ili  pr@rep-srpska.at

 

U sklopu Manifestacije “Dani Srbije i Srpske”, koja je svečano otvorena u Kursalonu Hubner u Beču, u narednom periodu biće održano više od deset manifestacija privrednog i kulturnog karaktera, kao što su gostovanja pozorišta, izložbe i koncerti.

Svečano otvorena manifestacija “Dani Srbije i Srpske u Austriji”

Srbija: Otvаrаnje аuto-putа “Miloš Veliki”

Beograd ponovo proglašen za grad sa najboljim noćnim provodom na svetu

Domaći TV kanali GO4YU podspešuju i učenje maternjeg jezika

Drvengrad: Festivаl ruske muzike „Boljšoj“ nа Mećаvniku

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava