Ottakringer Straße: Velike mere bezbednosti zbog utakmice Hrvatska – Engleska

11.07.2018

Ottakringer Straße će povodom utakmice Hrvtaska - Engleska biti čuvana od strane Bečke policije. Prolaznici će biti legitimisani, a moguć je lični pretres.

Kako je juče nalavila Bečka policija zbog utakmice  Svetskog prvenstva između reprezentacija Hrvatske i Engleske, u sredu 11. jula na ulici Ottakringer Straße biće povećane mere bezbednosti. Do ove odluke Bečke policije je došlo jer su hrvatski navijači prošle subote, posle utakmice Hrvatska -Rusija, pravili nerede na bečkoj ulici Ottakringer Straße.

Oko 350 policijskih službenika, uključujući i brojne specijalne jedinice Bečke policije, kao što je WEGA, biće na dužnosti kako bi se izbegli neredi, koje mogu izazvati hrvatski navijači.

S obzirom na to da je slavlje u Beču, povodom pobeda reprezentacije Hrvatske nad Rusijom, obeležen na neprimeren način i zakonom zabranjenim u Austriji, u sredu 11. jula veliki kontingent bečke policije će osigurati red. Ottakringer Straße će ukoliko bude nužne potrebe, biti delimično ili potpuno zatvorena.

U video materijalu koji je zabeležila austrijska državna televizija ORF  se može videti da su hrvatski navijači na Ottakringer Straße koristili veliku količinu pirotehnike koja je zabranjena u Austriji. Takođe nisu izostala ni brojna provokativna obeležja. Na fotografijama i snimcima sa slavlja, videli su se navijači koji nacistički salutiraju i zastava na kojoj se vidi ustaško “U” i šahovnica sa prvim belim poljem. Svedoci kažu da su koristili i  drugi ustaški simboli i  čuli  ustaški pozdravi  i uzvikivanje “Zig hajl”.

U toku dana, a posebno u večernjim satima, na  bečkoj ulici Ottakringer Straße biće detaljnih provera identiteta ali i ličnog pretresa kako prolaznika, tako i brojnih gostiju u gastronomskim objektima.

Večeras u 20:00 časova Hrvatska igra polufinalnu utakmicu Svetskog prvenstva protiv Engleske u Moskvi. Ukoliko pobedi, u finalu će igrati protiv reprezentacije Francuske koja je sinoć pobedila Belgiju sa rezultatom 1-0.

Uspeh hrvatskih fudbalera na Svetskom prvenstvu je neosporno velik i potpuno zaslužen, ali nikako ne može biti opravdan razlog za ovakav način slavlja, koji u Beču nije dozvoljen.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:
Koja zemlja ima najviše navijača u Beču?

Biće klizavo za mnoge timove na Mundijalu u Rusiji

 

 

.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava