Parkiranje u Beču: Naplata počinje da važi i u centru Simmeringa

05.11.2018

Parkiranje u Beču u kratkotrajnoj parking zoni, od 5. novembra važii za 11. bečki okrug, a obuhvata centar Simeringa uključujući sve metro stanice i okolinu.

Zone za kratkotrajno parkiranje u Beču proširile se od novembra 2018. godine i za 11. bečki okrug- Simering, ali ne na celom području. Naime, od 5. novembra 2018. godine za kratkotrajno parkiranje u 11. becirku potrebna je  novčana naknada i to u centru Simeringa, uključujući sve metro stanice i okolinu.

 

Zona za kratkotrajno parkiranje u 11. bečkom okrugu važi  od ponedeljka do petka (radnim danima) od 9:00 do 19:00 sati.

Plaćanje se vrši ispunjavanjem odgovarajućih listića pod nazivom “Kurzparkscheine” ili mobilnim telefonom sa SMS-funkcijom, preko aplikacije HANDY-Parken.

Parkiranje u ovom delu Beč  je moguće u trajanu od maksimalno 3 sata.
Stanovnici 11. bečkog okruga koji imaju Parkpickerl za ovaj deo grada, mogu parkirati na neodređeno vreme.
Prijavite se za Parkpickerl on lajn na zvaničnoj stranici grada Beča 

U određenim trgovačkim ulicama, kao što je Simmeringer Hauptstraße, zona za kratkotrajno parkiranje važi  od ponedeljka do petka od 08:00 do 18:00 i subotom od 08:00 do 12:00 časova  maksimalno do 1,5 sat. Vlasnici nalepnice Parkpickerl mogu parkirati do 1,5 sat.

Inače tokom referenduma koji je održan 2017. godine,  11. bečki okrug je podeljen na 3 zone. Većina stanovništva bila je za upravljanje parkingom u centru Simmeringa, a za ostale dve zone, većina je bila protiv toga.

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava