Vozači u Beču pogrešnim parkiranjem blokirali 2.000 puta vozila gradskog prevoza

20.01.2015

Parkiranje u Beču često je pogrešno, a nemarni vozači ovim postupkom zaustavljaju javni saobraćaj u gradu.

Prošle godine je, prema informacijama Gradskog saobraćaja Beč, pogrešno parkiranje je u ukupno 1.946 slučajeva  blokiralo sredstva javnog prevoza.

Često se dešava da vozači, svojim nepropisno parkiranim vozilom, preprečuju put tramvajima ili autobusima. Dovoljno je nekada da samo jedno vozilo bude pogrešno parkirano, pa da dođe do zastoja na nekoj od linija gradskog saobraćaja, što može da pogodi i više hiljada putnika. Otklanjanje uzroka zastoja može potrajati i do 40 minuta. Nekada se pogrešno parkiranje meri u santimetrima, ali je dovoljno da izoze čitav haos na ulicama Beča.
Nepropisno parkiranje je najčešće na tramvajskoj liniji 5 u području Kaiserstrasse i Blindengasse, na linijama 37, 42 i 60 kao i na linijama 40 i 41 u Währingerstraße. U 519 slučajeva vozila su odšlepovana, a protiv 695 lica je podneta prijava za nepropisno parkiranje.
Kazne za pogrešno parkiranje mogu biti veoma visoke. Pored administrativne kazne, oni moraju da plate i troškove vatrogasne i šlep službe, dolaze i troškovi za prekovremeni rad osoblja, a gradski saobraćaj Beča zaračunava, zavisno od obima zastoja, i do nekoliko stotina evra.

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava