Bečlije glasale protiv mirisa u bečkom metrou

06.08.2019

Putnici bečkog metro narednog leta neće uživati u novom konceptu „mirisnih metroa“, jer je većina Bečlija glasala protiv.

Zabrana hrane u metrou U6 © Wiener Linien / Thomas Jantzen

Mirišljavi metro u Beču je mogla biti stvarnost, ali  većina Bečlija ne  žele ovaj novi koncept za prijatniju vožnju, posebno u letnjim mesecima.

Četiri mirisna voza bečkog metroa na linijama U1 i U6 vozila su putnike u toku jula, kako bi se oni isprobali vožnju sa mirisnim notama, a ujedno su mogli da glasaju u onlajn anketi i  odlučiti „Da li su mirisni metroi u Beču poželjni  i ako je tako, koji miris je za njih najprivlačniji“?

U anketi o izboru mirišljavih nota u bečkim metro-vozovima učestvovalo je oko 37.000 građana, od kojih je samo 16.000 ljudi podržalo ovaj pilot-projekat dok se oko 21.000 putnika izjasnila protiv ideje mirišljavih vozova.

 

Zbog čega su građani Beča ovako glasali?

Rezultati su jasno pokazali da su Bečlije ipak zadovoljne postojećim mirisima i čistoćom u javnom prevozu odnosno da je zabrana unošenja i konzumiranja hrane već doprinela tome da javni prevoz prijatno miriše.

Da podsetimo, unošenje i konzumiranje hrane u bečkom javnom prevozu od sredine januara ove godine je zabranjeno, vozovi su zbog toga postali čistiji, a putnici „Bečkih linija“ očigledno i zadovoljniji te ne iznenađuje što su rezultati pokazali da nije neophodno da bečki vozovi dodatno „zamirišu“.

Ranije ispitivanje po starosnim grupama pokazalo je da je prvenstveno starijim sugrađanima smetao miris sendviča, grickalica i ostale brze hrane u vozovima.

Iako ideja o mirišljavim vozovima nije doživela očekivani uspeh, korisnici javnog prevoza imaće priliku da u nekim budućim pilot-projektima ipak „omirišu“ osvežavajući  miris Enerdžajzer (Energizer), koji je dobio najviše glasova, a ima notu mešavine grejpfruta, zelenog čaja, limuna i sandalovine. (Izvor: Eurocomm-PR Beograd)

Da je kojim slučajem glasanje bilo pozitivno, putnici bečkog metro već narednog leta bi uživali u novom konceptu „mirisnih metroa“.

Kada je reč o čitaocima našeg portala, oni su veoma pozitivno odreagavali na objavljenu vest Mirišljavi metro u Beču: Probni parfemi na linijama U1 i U6 , koja je na Facebook stranici Dijaspora TV dobila puno lajkova i komentara.

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Alice fairytale: Alisina bajka je nova atrakcija za decu u Beču

 

Pošta na točkovima: Novi servis sa elektičnim biciklima u Beču

Izlet: Iz Beča brodom do Nacionalnog parka Donau-Auen

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava