Predstava “Petrijin venac” (Atelje 212) uskoro gostuje u Beču

06.09.2019

Gostovanje beogradskog Ateljea 212 , sa predstavom “Petrijin venac”, svakako se će biti sjajan početak pozorišne sezone u Beču.

Predstava Petrijin venac, po kultnom romanu Dragoslava Mihailovića, u režiji Bobana Skerlića, već je videlo mnogobrojno gledalište u Srbiji i regionu i uvek  ispratilo višeminutnim ovacijama.

U novoj verziji Mihailovićevog dela (prva premijera bila je 1976. godine, upravo u Ateljeu 212, a druga 1980. godina, kao filmsko ostvarenje reditelja Srđana Karanovića, nagrađeno Zlatnom arenom u Puli), lik Petrije oživljavaju tri glumice – Marta Bjelica, Jovana Gavrilović (Sterijina nagrada na ovogodišnjem Pozorju za najbolju žensku ulogu), i Milica Mihajlović.

Sudbina Petrije iz malog rudarskog sela u Pomoravlju, u ovoj dramatizaciji posmatrana iz ugla tri Petrije: mlade, gradske i Petrije udovice, je univerzalna priča o ženi koju gnječi patrijarhajna sredina  i njenim pokušajima da ga preživi, da opstane – ne i da mu se suprotstavi.

U sjajnoj dvočasovnoj igri ansambla jedne od najrenomiranijih pozorišnih kuća u regionu, ovu dramu o preživljavanju jedne žene uprkos svemu, teškoj sudbini i mnogim tragičnim okolnostima, donijeli su i Ivan Marković (nagrada za najboljeg mladog glumca na Pozorju), Tihomir Stanić (nagrađen na Pozorju za najbolju epizodnu ulogu), Igor Đorđević, Isidora Minić, Jelena Rakočević i Vladislav Mihailović.

Predstava „Petrijin venac“ biće izvedena u Beču u teatru Akcent u nedelju 6. oktobra 2019. godine sa početkom u 19:30 časova.

Pisac: Dragoslav Mihailović / Mila Mašović Nikolić

Režija: Boban Skerlić
Igraju:
Marta Bjelica
Jovana Gavrilović
Milica Mihajlović
Ivan Marković
Tihomir Stanić
Igor Đorđević
Jelena Rakočević
Isidora Minić
Branislav Zeremski
Vladislav Mihailović

 

Ulaznice za pozorišnu predstavu “ Petrijin venac” možete kupiti na zvaničnoj internet stranici teatra Akzent

Adresa: Theresianumgasse 18, 1040 Wien

Cena ulaznice: 27 €

Detaljnije informacije na brojevima telefona 0667 77 52 555 ili 01/501 65 33 06

Organizator: Zajednica srpskih klubova u Beču

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava