Gostovanje Zvezdara teatra sa predstavom „Korešpodencija”

06.02.2020

Predstava “Korešpodencija” Zvezdara teatra iz Beograda  biće izvedena u Beču u nedelju, 16. februara 2020.  u teatru Akzent.

(c) Facebook Zvezdara Teatar

Predstava „Korešpodencija” je nastala još osamdesetih godina prema romanu “Zlatno runo” Borislava Pekića u dramatizaciji Borislava Mihajlovića Mihiza, a ova priča o cincarskoj porodici iz 19. veka ponovo je oživela 2018. godine u Zvezdara teatru, u režiji i scenografiji Gorčina Stojanovića.

Radnja se dešava u burnom, revolucionarnom periodu (1847. i 1848. godina) i prati odnose u bogatoj cincarskoj porodici Njegovan čija glava Simeon iz Beča, u koji je politički prognan, rukovodi velikom trgovačkom firmom ‘Simeon Njegovan i sin’. Prepiske, tj. korešpodencija predstavi daju specifičnost usled ređeg direktnog dijaloga između likova do kojeg dolazi jedino kada ga prepiska izazove.

Čitav zaplet počinje tako što mladi gazda Simeon Njegovan poželi da napusti porodični posao i da se prepusti slobodi cirkuskog života, a sve zbog jedne fatalne žene, koju u predstavi igra Jelena Stupljanin. Radnja se dešava u Beogradu i Beču pre i za vreme Mađarske bune, a dijalozi i monolozi zamenjeni su pismima i telegramima.

Pred bečkom publikom predstava “Korešpodencija” Zvezdara teatra iz Beograda  biće izvedena u nedelju, 16. februara 2020.  u teatru Akzent, sa početkom u 19:30 časova.

Glumačku ekipu čine Branislav Lečić, Slavko Štimac, Anica Dobra, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković.

Likovi:
Simeon Njegovan Lupus – Branislav Lečić
Simeon Njegovan Hadžija – Slavko Štimac
Milica Njegovan – Anica Dobra
Juliška Tolnaj – Jelena Stupljanin
Šamsika Tot – Branko Vidaković
Simeon Njegovan (mladi gazda) – Joakim Tasić

Dodatne informacije o događaju i ulaznicama možete pronaći klikom na link Akzent teatar – predstava Korešpodencija 

 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Sa aplikacijom do besplatnih karata za muzeje, pozorišta i koncerte

Bečka opera i Narodno pozorište u Beogradu proslavljaju 150 godina postojanja

 

Haus der Musik: Brojne atrakcije povodom 20 jubileja

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava