Pomoć i saveti za nezaposlene žene sa zdravstvenim problemima

19.04.2013

Pomoć u vidu saveta i informacija nezaposlenim ženams narušenog zdravstvenog stanja pružiće višejezični tim institucije FEM Süd FRAUENASSISTENZ.

Institucija FEM Süd FRAUENASSISTENZ je pravi sagovornik za nezaposlene žene sa psihičkim ili fizičkim smetnjama, hroničnom bolešću ili hendikepom. Višejezični tim savetuje, prati i nudi podršku ženama, koje žele da rade,kako kako one nikada nisu radile, tako i one koje su ostale bez posla. U ovoj instituciji se nude informacije o pravima i mogućnostima, koje žene sa hroničnim oboljenjima ili smetnjama imaju u svakodnevnom životu kao i u radu.

Ciljna grupa su devojčice i žene uzrasta od 15 do 40 godina. Razgovori i savetovanja se obavljaju na nemačkom,turskom, bosanskom, hrvatskom i srpskom kao i arapskom i engleskom jeziku.Pored individualnog savetovanja nude se i raznovrsni kursevi i obuke kako bi se olakšao ulazak u poslovni svet. Na primer: obučavanje za traženje posla,sastavljanje biografija i pratećeg pisma, tok intervjua za posao. Na kursu za opuštanje i menadžment stresa učesnice treba da nauče kako se osloboditi stresa i kako da se opuste.Tokom individualnog treninga o elektronskoj obradi podataka uči se o osnovnom poznavanju kompjuterskih radnji i aktuelnih Office programa,kao i korišćenje kompjutera i interneta u svrhe traženja posla, pisanja i slanja elektronske pošte (mejlova).

FEM Süd FRAUENASSISTENZ je ponuda Ženskog zdravstvenog centra (Frauengesundheitszentrum FEM Süd) i finansira se od strane Savezne socijalne službe.
Više informacija:
FEM Süd FRAUENASSISTENZ
Niederhofstraße 26 (1. sprat), 1120 Wien
Telefon: 01-813 18 10

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava