Posao, dete i obrazovanje: Sajam namenjen roditeljima

03.05.2019

Posao. Dete. Obrazovanje je sajam koji i ove godine organizuje Radnička komora Beča  8. i 9. maja 2019. godine, a  namenjen je majkama i očevima koji se nalaze na roditeljskom odsustvu, ili se posle roditeljskog odsustva vraćaju na posao.

(c) AK Wien

Roditelji, koji žele da se posle porodiljskog odsustva vrate u poslovni svet, često se suočavaju sa pitanjima:
“Šta me očekuje pri povratku na tržište rada?”
“Koje su mogućnosti za čuvanje deteta u Beču?”
‘’Kako se mogu dodatno obrazovati u toku porodiljskog odsustva?’’

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja, kao i korisne savete i važne informacije posetioci će dobiti na ovogodišnjem sajmu Posao, dete i obrazovanje ( Messe „Beruf.Baby.Bildung“). 

Sajam Posao, dete i obrazovanje,  koji već dugi niz godina uspešno organizuje Radnička komora Beča , roditelji mogu dobiti korisne informacije u vezi raznovrsnih tema:

  • obrazovanje i finansiranje
  • profesionalno usavršavanje
  • čuvanja dece
  • novčana pomoć za čuvanje dece
  • dečji  dodatak
  • radno pravo za vreme trajanja roditeljskog odsustva i pri povratku na posao

Sajam Posao, dete i obrazovanje je posvećen, ne samo roditeljima koji su u radnom odnosu, već i onima koji su tek nedavno pristigli u Austriju,  kao i roditeljima koji već  duže odsustvuju sa posla zbog porodičnih obaveza. Usluge savetovanja koje se pružaju na štandovima je besplatna i dostupna na nemačkom, engleskom, turskom, arapskom, francuskom, ruskom i farsi jeziku. 
Pored Radničke komore,  organizatora sajma, izlagači su AMS, uprave gradskih i privatnih vrtića, sindikati i brojni obrazovni instituti. Pored posete štandova, biće organizovana i informativna predavanja i radionice gde će detaljnije biti obrađene relevantne teme.

 

Sajam Posao, dete i obrazovanje se održava u Obrazovnom centru Radničke komore Beč:
Bildungszentrum der Arbeiterkammer
Theresianumgasse 16-18
1040 Wien
8. i 9. maja 2019.  godine od 9:00 do 15:00 časova

Ulaz je besplatan, a tokom sajma je organizovano čuvanje dece od strane stručnog osoblja, tako da je na Vama samo da dođete i da se informišete!

Više informacija na zvaničnom sajtu Radničke komore Beč

U jednoj od naših emisija Dijaspora Uživo, koja se emitovala na OktoTV  TV PinkPlus, izveštavali smo o sajamu  Posao, dete i obrazovanje

POGLEDAJTE VIDEO 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava