Posao u Beču: Bečke linije traže vozače autobusa

30.07.2019

Bečke Linije (Wiener Linen), gradsko saobraćajno preduzeće grada Beča, nudi posao za vozače autobusa. Za nove vozače se nudi i obuka.

Mreža sredstava javnog prevoza u Beču je vrlo razgranata. Postoje 180 tramvajske, autobuske i metro-linije sa 5.359 stanica (podatak: 2017). Ljubiteljima kasnih izlazaka stoje na raspolaganju brojne noćne autobuske linije (“Nightline”) dok subotom, nedeljom i praznikom metro radi non-stop. “Wiener Linien” prevoze 961 miliona putnika godišnje.

Bečko gradsko saobraćajno preduzeće Bečke linije (Wiener Linen) poziva sve zainteresovane da se prijave na konkurs za vozače autobusa.
Pored minimalne starosne dobi od 24 godine, vozačke dozvole B kategorije  i tri godine iskustva u vožnji, budući vozači autobusa će biti podvrgnuti i  testu saobraćajne psihologije. To su sve preduslovi za obuku vozača autobusa, koja se takođe nudi u Bečkim linijama.  

Osim navedenih uslova, vozač autobusa treba biti dobrog zdravstvenog stanja, uključujući i minimalnu visinu od 1,60 metara, kao i da je spreman da radi u različitim smenama i za vikend.
Potreban je dobar usmeni i pisani izraz u nemačkom jeziku, dobar stepen tehničkog razumevanja i interesovanja za javni prevoz i odgovorno ponašanje u saobraćaju.
Poželjan je i veoma visok stepen fleksibilnosti i servisna uslužnost prema putnicima.

Obuka za posao odvija se u trajanju punog radnog vremena, 37,5 sati nedeljno, a za to vreme kandidati dobijaju i mesečnu platu u iznosu od € 1.616,36 brutto.

 

 Posle uspešno završene obuke mesečna plata vozača autobusa je 2.100 €. 

Na konkurs se možete prijaviti i onlajn na zvaničnoj internet stranici Bečkih linija.

Osim vozače autobusa, Bečke linije nude posao u brojnim zanimanjima i trenutno je otvoreno 58 različitih radnih mesta. POGLEDAJTE ovde.

Poslednjih godina, žene često možete videti da voze autobuse. U Beču ih ima na desetine i prava su atrakcija u gradu. Jedna od njih je i Dragana Jotić.

Dakle, na konkursu za vozača autobusa u Bečkim linijama  su i pripadnice lepšeg pola dobrodošle.

U Bečkim linijama su otvorena i radna mesta za vozače tramvaja, sa obukom. O ovom radnom mestu smo već pisali.

Posao u Beču: Traže se vozači tramvaja na pola radnog vremena

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Beč: Red i više sigurnosti u gradskom saobraćaju

Uskoro: Autobusi bez vozača u javnom prevozu u Beču

Izgubljene ili nađene stvari u Beču

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava