Posao u Beču: Traže se vozači tramvaja na pola radnog vremena

10.05.2019

Aktuelni konkurs Bečkih linija ((Wiener Linien) je u toku i potrebni su vozači tramvaja na pola radnog vremena. Zainteresovani se mogu odmah prijaviti, a obuka počinje od sredine juna.

(c) Wiener Linien

Ako imate najmanje 21 godinu i ako ste u stanju da položite test sposobnosti, onda ste idealni kao kandidat za posao na konkursu kod Bečkih linija (Wiener Linien), za radno mesto – vozač tramvaja.

Trenutno su potrebni vozači tramvaja na pola radnog vremena i prijave su u toku. Vozači sa skraćenim radnim vremenom (Teilzeit Job) pre nego zvanično započnu posao, kao vozač tramvaja, dobijaju istu osnovnu i višemesečnu obuku kao i vozači koji rade na puno radno vreme. Budući vozači na obuci uče tehničke detalje o vozilu i rutama, pravi način komunikacije sa putnicima i dobijaju veliko iskustvo u vožnji.

Vozači sa skraćenim radnim vremenom bi trebalo da podržavaju „redovne vozače“, naročito tokom špica u saobraćaju, u jutarnjim i večernjim satima, i uveče kada se održavaju veliki događaji u Beču. Radno vreme je najmanje 12 sati nedeljno, raspoređeno na tri smene koje se odvijaju u dogovoru sa poslodavcem.

Osim navedenih uslova, vozač tramvaja treba biti dobrog zdravstvenog stanja,  kao i da je spreman da radi u različitim smenama što podrazumeva i vikend.
Potreban je dobar usmeni i pisani izraz u nemačkom jeziku, dobar stepen tehničkog razumevanja i interesovanja za javni prevoz i odgovorno ponašanje u saobraćaju.
Poželjan je i veoma visok stepen fleksibilnosti i servisna uslužnost prema putnicima.

Po rečima generalne direktorke Bečkih linija, Alexandre Reinagl, sve je više zainteresovanih koji žele da rade sa skraćenim radnim vremenom u Bečkim linijama. Ovo je idealan način da mladi roditelji sa malom decom mogu bolje kombinovati svoj posao i porodicu, ali i studenti takođe mogu da rade skraćeno radno vreme kao vozači tramvaja.

Obuka za posao počinje sredinom juna 2019. godine, traje tri meseca i odvija se u trajanju punog radnog vremena, a za to vreme kandidati dobijaju i mesečnu platu u iznosu od € 1.616,36 brutto.

Detaljnije informacije o konkursu i prijava kandidata na zvaničnoj internet stranici Wiener Linien. 

Poslednjih godina , u Beču sve češće možete videti žene kako voze vozila gradskog saobraćaja,  autobuse i tramvaje. U Beču ih ima sve više i prava su atrakcija u gradu. Jedna od njih je i Dragana Jotić, koja vozi autobus u Bečkim linijama. Dakle, na konkursu za vozača tramvaja u Bečkim linijama su i pripadnice lepšeg pola dobrodošle.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Šansa za posao: Tražena zanimanja u Austriji u 2020. godini

Posao, telefon ili laptop najveći uzročnici nesanice u Austriji

 

Učenici u privredi i izučavanje zanatskih zanimanja

 

Univerzitet u Beču: Nove obrazovne mogućnosti za osobe 55+

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava