“Qando”: Aplikacija koju zaista trebate u Beču

24.02.2018

Veliki broj Bečlija i turista koji posećuju Beč, a poseduju smartfon telefone redovno koriste aplikaciju “Qando”. Pomoću ove aplikacije možete isplanirati rutu bečkim javnim prevozom i još mnogo toga korisnog i zanimljivog.

Gradski prevoz u Beču je jedan od najbolje organizovanih u Evropi , a preduzeće Bečke linije imaju i svoju aplikaciju koja je veoma popularna i zove se “Qando Wien” .
Veliki broj Bečlija koji poseduju smartfon telefone redovno koriste aplikaciju “Qando Wien” kako bi  isplanirali rutu ili na primer kako bi saznali  za koliko vremena stiže sledeći prevoz.
Osim za javni prevoz, korisnici se preko Qanda mogu informisati i o drugim servisima grada Beča, kao što su Citybike ili Car2go.

Aplikacija memoriše najčešće lokacije i destinacije korisnika i prikazuje ih kao omiljene (favorites). Ima  funkciju  i za  slanje rute putem društvenih mreža, sms-poruka i slično. Korisnik može da nađe rutu, od jedne do druge lokacije, i da je pošalje svojim prijateljima.

Ukoliko želite da skinete  “Qando Wien” aplikaciju dostupna je  za operativne sisteme iOS i Android i može se besplatno preuzeti sa AppStore ili Google Play ili na zvaničnom internet sajtu Bečke linije. 

I drugi austrijski gradovi takođe imaju svoju “Qando” aplikaciju i to su Graz, Linc, Salzburg i Klagenfurt.

 

„Vozi se fer, pristojnost je in“

Jedna od poslednjih kampanja “Bečkih linija ” bila je  „Vozi se fer, pristojnost je in“ čiji je cilj da sve korisnike metroa, autobusa i tramvaja u Beču podseti na kućni red u javnom prevozu.  Fokus je na temama koje putnicima posebno smetaju: konzumiranje alkohola i hrane intenzivnog mirisa, glasno telefoniranje i psi bez zaštitne korpe. Poštovanje kućnog reda u javnom prevozu kontroliše 3.300 vozača, 200 kontrolora, zaposleni koji nadgledaju metro stanice, kao i saradnici uslužnih centara i timova za bezbednost.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Flexity: Tramvaji budućnosti u Beču, sa automatima na više jezika

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava