Predstava “Gospođa ministarka” u Beču 19. marta 2023

23.02.2023

Predstava „Gospođa ministarka“ sa glumicom Svetlanom Cecom Bojković u glavnoj ulozi biće izvedena 19. marta 2023. godine na sceni pozorišta Akcent u Beču.

Foto © Archiv Theater Akzent

Sa predstavom „Gospođa ministarka“ , u režiji Milice Kralj, nastupalo je na brojnim scenama i festivalima širom regiona. Predstava je premijerno izvedena 24. marta 2006. godine i jedna je od najdugovečnijih i najpopularnijih predstava na repertoaru Narodnog pozorište Republike Srpske.

Svetlana Ceca Bojković, diva srpskog glumišta, zajedno s ansamblom Narodnog pozorišta Republike Srpske  3. i 4. novembra odigrala je poslednje izvođenje slavne predstave “Gospođa ministarka” na sceni ove pozorišne kuće.

Foto © Archiv Theater Akzent

“Gospođu Popovićku sasvim slučajno zadesi vlast. I koliko silno ne ume da se snađe toliko silno se i trudi. I ona, koja nije ni pokondirena tikva niti kakva zla žena, počinje da se menja od silne želje da bude dostojna vlasti. Na kraju, ona nije preterano vesela prilika. Gospa Živana će teško uspeti da se vrati u svoj stari život, za koji “svet misli” da je malen i pretrpan običnostima.
Nušić je pisac za koga vreme radi, on dobija na aktuelnosti. Ono što je pisao pre sto godina, gotovo kao da je preneseno iz naše svakodnevice. Naravno, nije baš mnogo veselo kada shvatite da je to što vi živite danas sve već bivalo ili bilo, ali ako to oblikuje Nušić, onda se tom gorkom shvatanju možete čak i slatko nasmejati.”- Milica Kralj, režiserka predstave “Gospođa ministarka”.

Komedija Branislava Nušića, „Gospođa ministarka“, biće izvedena u Beču 19. marta 2023. godine sa početkom u 19.30 časova, u bečkom teatru Akcent.

Ulaznice za predstavu možete kupiti po ceni od 26€ i 28€,  na blagajni teatra Akzent i onlajn na zvaničnom sajtu teatra. 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava