Prosvjetina škola srpskog jezika u Beču nastavila s radom

12.10.2017

Škola srpskog jezika i 2017/18. organizuje nastavu za decu od 7 do 14 godina na tri lokacije u Beču i nastavlja sa probama za Mali hor Prosvjete.

Prosvjeta: Učenici škole srpskog jezika

Škola srpskog jezika udruženja “Prosvjeta” za našu decu u Beču još uvek prima nove učenike stare između sedam i četrnaest godina. Prijave se primaju mejlom office@prosvjeta.at ili preko telefona 0667 7711255. Nastava je već započela nedeljom od 12 do 14 sati u prostorijama pravoslavnih hramova u Engerthstraße 158 (1020 Wien) i Neulerchenfelderstraße 47 (1160 Wien). Na adresi Gerlgasse 14 (1030 Wien) se pored nedeljne nastave maternjeg jezika, ponedeljkom od 18 do 19 časova održavaju se i probe Malog hora “Prosvjete”, koji privlači sve veći broj najmlađih iz Beča.

Start nove školske 2017./2018. godine je u “Prosvjetinoj” školi jezika obeležen radno i svečano. Gost Udruženja “Prosvjeta” je bila gospođa Zdenka Milivojević iz Nacionalnog prosvetnog saveta Srbije. Ona je održala radno savetovanje s mladim timom “Prosvjetinih” pedagoga. Ona se tom prilikom obavestila o njihovim iskustvima i dala im preporuke za poboljšavanje nastave. Predsednik Društva, Srđan Mijalković, zahvalio je na svečanom ručku gošći iz Beograda, ocu Dragi Vujiću i Eparhiji austrijsko-švajcarskoj na čelu sa Preosvećenim Vladikom Andrejem. Srpska pravoslavna crkva i Njegovo preosveštenstvo su od početka uz “Prosvjetu” i daju joj veliku podršku u radu.

Srđan Mijalković je takođe istakao potrebu organizovanja nastave maternjeg jezika za srpsku decu koja žive u drugim gradovima Austrije. O tome se već vode razgovori. Naglasio je da se u “Prosvjetinoj” školi srpskog jezika radi po programu Ministarstva prosvete Srbije. Projekat je sufinansiran sredstvima Uprave za dijasporu za Srbe u regionu, a među donatorima je i Zavod za udžbenike iz Beograda. Predsednik „Prosvjete“ je svima još jednom zahvalio i učenicima i nastavnicima poželeo uspešnu školsku godinu.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava