Putin u Beču: Velike mere bezbednosti i izmene u saobraćaju

05.06.2018

Povodom dolaska ruskog predsednika Vladimira Putina u Beč, u toku dana, doći će do izmena u saobraćaju, a pojedine ulice biće u određeno vreme potpuno zatvorene.

Vladimir Putin (c) dijaspora.tv /Ljubisa Dimitrijevic

Kako je najavljeno ruski predsednik Vladimir Putin će boraviti u jednodnevnoj poseti  Austriji, koja će trajati oko 10 sati.

Putin u Beč stiže oko 13:00 časova na aerodrom Švehat, a već oko 13:30 časova u Hofburgu susrešće se sa austrijskim predsednikom  Aleksanderom Van der Belenom.  Ruski predsednik biće dočekan ispred predsedničke palate uz visoke vojne i državne počasti. 

(c) dijaspora.tv /Ljubisa Dimitrijevic

Predsednici dveju država imaće razgovor u četiri oka, a zatim će se oko 15:45 časova održati sastanak Putin – Sebastian Kurz –  Štrahe. Ovom prilikom biće potpisani i memorandumi o saradnji.

Oko 18:00 časova Putin će položiti venac na spomenik Crvene Armije na trgu Schwarzenbergplatz. Tim povodom od 16:00 časova ovaj deo grada biće kompletno zatvoren za saobraćaj.

U Privrednoj komori održaće se Austrijsko-ruski poslovni savet, gde će Putin održati govor, a zatim će ruski predsednik oko 19:45 sati  u Muzeju istorije umetnosti u Beču otvoriti izložbu “Die Eremitage zu Gast”. Putina će ovom prilikom dočekati i pozdraviti predsednik Austrije Aleksander Van der Belen i direktorka muzeja, Sabine Hag.

Bečka policija apeluje na građane, da u širem luku, zaobiđu ove delove grada u navedenim periodima  ili da koriste javni saobraćaj, najbolje metro.

 

Visoke mere bezbednosti

Ruski predsednik Vladimir Putin će tokom čitavog dana biti čuvam od strane svojih ličnih telohranitelja, ali će i bečka policija sa više od 800 službenika, između ostalih i specijalne jedinice Cobra i Vega, dodatno obezbeđivati sigurnost ruskog predsednika.

Sve lokacije i ulice u Beču na kojima će se Putin kretati biće kontrolisane i posebno pretraživane zbog eventualnih opasnosti po ruskog predsednika.

(c) dijaspora.tv /Ljubisa Dimitrijevic

Saobraćaj u Beču neće biti kompletno zatvaran, ali u vreme prolaska Putina ili u vreme boravka Putina na određenim lokacijama,  pojedine ulice,  biće ili kompletno ili delimično na kraći period zatvarane.

Vojska kontroliše vazdušni prostor, tako da su  povećane i mere bezbednosti iz vazduha, i već od  jutarnjih sati mogu se videti avioni i hilikopteri koji nadleću Beč.

Ovo je prva poseta Vladimira Putina Austriji posle predsedničkih izbora u martu ove godine.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:  Vladimir Putin u Beču : Saradnja Moskve i Beča se nastavlja 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava