Beč: Radovi i delimično obustavljanje saobraćaja

26.03.2018

Oni koji ostaju Beču za vreme uskršnjih praznika moraće da se malo naoružaju strpljenjem zbog radova na saobraćajnoj infrastrukturi.

(c) Fb Wiener Linien

Ove godine su planirani radovi na sanaciji tramvajskih šina na čak 40 lokacija u Beču. Najveći radovi su predviđeni za bulevar Ringstraße, što će usloviti delimično zatvaranje ove saobraćajnice za vreme uskršnjeg raspusta u potezu od trga Schwarzenbergplatz do ulice Babenbergerstraße.

Saobraćaj neće biti moguć u vremenu od 23. marta u 22.00 sata do utorka, 3. Aprila, u 05.00 sati. Tramvajske linije 1,2,D i 71 će za vreme radova biti preusmerene na druge pravce ili će saobraćati na skraćenim trasama.

Na samom trgu Schwarzenbergplatz i u ulici Babenbergerstraße vozila će moći i dalje da saobraćaju. Prilaz centralnom gradskom jezgru će biti moguć preko ulica Kärntnerstraße i Operngasse. Informacije o preusmeravanju tramvajskih linija mogu se dobiti na zvaničnom internet sajtu Bečkih  linija, dok su informacije o svim gradilištima koja utiču na saobraćaj dostupne na sajtu Grada Beča.

 

Delimično obustavljanje saobraćaja na liniji metroa U4

Od subote, 31. marta, u 0.20 sati pa sve do  ponedeljka 2. aprila, neće biti saobraćaja na liniji metroa U4 između stanica Karlsplatz i Margaretengürtel. Na toj deonici će se za vreme uskršnjih praznika, u sklopu modernizacije linije U4, izvršiti ugradnja novih spojnica za koloseke. Dodatne skretnice će omogućiti da se saobraćaj nesmetano odvija za vreme opsežnih radova u stanici Pilgramgasse. Za vreme radova saobraćaće autobusi na liniji U4E između stanica Karlsplatz in Margaretengürtel.

 

Bez železničkog saobraćaja između Pratersterna i Floridsdorfa

Za vreme uskršnjih praznika  biće potpuno obustavljen železnički saobraćaj između stanica Praterstern i Floridsdorf. Razlog su radovi na kolosecima, mostovima i peronima kao i merenja na trasi. Obustavljanje saobraćaja počinje u petak, 30. marta, u 02.00 sata i trajaće do utorka, 3. aprila, takođe u 02.00 sata. U tom periodu vozove između Pratersterna i Floridsorfa će zameniti autobusi.

 

Radovi na mostu Brigittenauer Brücke

Prošle nedelje su počeli radovi  na sanaciji mosta Brigittenauer Brücke. U prvoj fazi se saobraćaj odvija uz određena ograničenja, dok će od 23. aprila jedan deo mosta biti kompletno zatvoren za saobraćaj. Od tada, pa za narednih osam nedelja, odnosno do petka, 15. juna, neće postojati mogućnost da se sa ovoga mosta pređe na autoput Donauuferautobahn.  

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava