Ringstraße: Glavni bulevar u Beču ponovo delimično zatvoren za saobraćaj

10.05.2018

Veliki radovi na glavnom bečkom bulevaru Ringstraße, koji traju već neko vreme, ponovo su razlog što će saobraćaj na ovoj deonici biti zatvoren ili preusmeren. Ovo će svakako izazvati znatne gužve u saobraćaju, u austrijskoj prestonici.

(c) Fb Wiener Linien

Radovi koji se izvode na bečkom bulevaru Ringstraße, već su u više navrata bili razlog za obustavu saobraćaja na određeno vreme.
Pošto je na redu velika rekonstrukcija tramvajskih šina na delu između Babenbergerstraße i Stadiongasse, ovaj areal biće zatvoren za tramvajski saobraćaj dve nedelje, do 22. maja 2018. godine. Automobili će voziti samo u dve trake i zbog toga se očekuju i prometne gužve, pa se vozačima preporučuje, da što je više moguće, izbegavaju ovaj pravac.

Zbog predsedavanja Austrije Saveta EU, koje počinje 1. jula 2018. godine, radovi se ne mogu održavati tokom leta, pa se velikim intezitetom završavaju radovi na ulicama Beča, pogotovu na bulevaru Ringstraße. Iako se svi planirani radovi na brojnim ulicama Beča ne mogu završiti do 1. jula, oni će se obavljati i dalje, ali će biti malo drugačije kordinisani.

U periodu do 22. maja, potrebno je obnoviti oko 1.000 metara šina između Babenbergerstraße i Stadiongasse. Na nekim delovima Ringstraße saobraćaj za automobile i tramvajske linije biće skraćen ili preusmeren na alternativne pravce.
Tramvajske linije 1,2,D i 71, za vreme radova, biće preusmerene na druge pravce ili će voziti putnike na skraćenim trasama.

Informacije o preusmeravanju tramvajskih linija mogu se dobiti na zvaničnom internet sajtu Bečkih  linija, dok su informacije o svim gradilištima koja utiču na saobraćaj dostupne na sajtu Grada Beča.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava