Plućna rehabilitacija za Covid-19 pacijente u Bečkim termama

13.10.2020

Covid-19 pacijenti iz Beča od sada se mogu oporavljati u Bečkim termama, u ambulanti za plućnu rehabilitaciju, o trošku Fonda za zdravstveno osiguranje.

Foto (c) Therme Wien

Posledice Covida-19 poput teških disajnih problema, nemoći, jake glavobolje, kod mnogih obolelih mogu potrajati nekoliko meseci posle infekcije korona virusa. Kako bi oporavak tekao brže, Bečke terme sada nude ambulantnu rehabilitaciju sa disajnim treningom, izgradnjom mišića i prevazilaženjem traume.

Pojedini pacijenti nakon boravka na intenzivnoj nezi imaju i oslabljenu dijafragmu. Sa treningom disajnih mišića pokušava se ojačati dijafragma i disajna muskulatura, jer je posle preležane bolesti samo pola plućnog kapaciteta u funkciji.

Dr. Ralf Harun Zwick, voditelj ambulantne pneumološke rehabilitacije, Bečke terme naziva takozvanim  “trening centrom za pluća”. Za vreme trajanja karantina doktor Zwick  je razvio detaljan koncept sigurnog okruženja za negu Covid-19 pacijenata.

Trenutno, na terapiju dolazi oko 20 do 30 pacijenata, a zavisno od zdravstvenog stanja pacijenti imaju pravo na tri nedelje rehabilitacije koja može biti ambulantna ili stacionarna.

Treninzi su individulani i prilagođeni svakom pacijentu koji je preležao korona virus, a terapija obuhvata i obavezan boravak u vazdušnoj banji u okviru terme.

Inače, troškove rehabilitacije u Bečkim termama pokriva zdravstveno osiguranje.

Detaljnije informacije možete dobiti u Bečkoj termi Oberla.
Therme Wien Med, 1100 Wien, Kurbadstraße 14
Amulanta za plućnu rehabilitaciju
Tel.: +43-1-68009-9438
E-Mail: reha@thermewienmed.at

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Wellness na dohvat ruke: Kako se odmoriti u bečkoj banji Oberla

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava