Beč: Saobraćajne gužve na bulevaru Ringstraße zbog rekonstrukcije šina

15.04.2019

Veliki radovi na glavnom bečkom bulevaru Ringstraße, koji traju već duže vreme, ponovo su razlog što će saobraćaj na ovoj deonici biti usporen ili preusmeren.

(c) Facebook Wiener Linien

Svi oni koji ostaju u Beču za vreme uskršnjih praznika moraće da se malo naoružaju strpljenjem zbog radova na gradskoj saobraćajnoj infrastrukturi.

Radovi koji se izvode na bečkom bulevaru Ringstraße, već su u više navrata bili razlog za obustavu saobraćaja na određeno vreme.
Pošto je na redu velika rekonstrukcija tramvajskih šina na delu između Schotten- und Universitätsring , ovaj areal biće delimično neprohodan za tramvajski saobraćaj, a automobili će voziti samo u dve trake, zbog čega se očekuju saobraćajne gužve. Vozačima preporučuje, da što je više moguće, izbegavaju ovaj pravac.

U uskršnjoj nedelji, Bečke linije sprovode radove na zameni šina, čime će biti i skraćenje pojedinih tramvajskih linija na potezu  Schotten- und Universitätsring.

Od 15. aprila do 28. aprila 2019. godine , samo jedna saobraćajna traka će biti prohodna na Schottenringu i to vremenskom intervalu od 05:00 i 22:00 sati, a od 19. aprila od 22:00 časa –  do  23. aprila u 05:00 sati ujutru, dve saobraćajne trake na Universitätsring-u će biti zatvorene za motorna vozila.

Dodatno, od 17. aprila do 29. april,  u noćnjim satima, biće zatvoreno više saobraćajnih traka na  Universitätsring-u.

Na Uskršnji vikend od 20. do 22. aprila tramvajske linije 1,2, D i 71, za vreme radova, biće preusmerene na druge pravce ili će saobraćati na skraćenim trasama.

Informacije o preusmeravanju tramvajskih linija mogu se dobiti na zvaničnom internet sajtu Bečkih  linija, dok su informacije o svim gradilištima koja utiču na saobraćaj dostupne na sajtu Grada Beča.

I prošle godine, za vreme uskršnjih praznika radilo se na velikoj rekonstrukciji  na potezu od trga Schwarzenbergplatz do ulice Babenbergerstraße.

Metro stanica  Pilgramgasse zatvorena do daljnjeg 

Do 31. januara 2020. godine vozovi metro linije U4 neće stajati u stanici Pilgramgasse, koja će,  biti zatvorena čitavih godinu dana. Razlog tome su radovi na produženju linije U2 koja će se za par godina u ovoj stanici ukrštati sa linijom U4. Pročitajte više…

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava