Nova prodavnica Schlafgarten u Beču ima rešenje za udobno spavanje

29.07.2019

Schlafgarten ili Bašta za spavanje je nova prodavnica u Beču, koja ima savršene dušeke vrhunskog kvaliteta po pristupačnim cenama i brzom isporukom.

Nedavno je u Beču, u blizini Mariahilfer Straße, otvorena prodavnica opreme za spavanje – Schlafgarten. Uzevši u obzir potencijal, kreativnost i volju koja nema granica, poznata srpska kompanija Schlarafia je otvorila u Beču novi izložbeni i prodajni salon Schlafgarten, na adresi Stumpergasse 49/2.

Porodičnu firmu, sa više od 80 godina tradicije u Srbiji, danas vodi Dejan Kapetanović, koga smo zamolili da predstavi bogatu paletu proizvoda Schlafgarten i brojne karakteristike koje bi zanimale kupce u Beču.

Dejan Kapetanović, vlasnik firme Schlafgarten u Beču

“Schlafgarten je došao na austrijsko tržište sa željom da odgovori na sve moguće zahteve kupaca u Beču, kada je reč o najmodernijoj opremi za spavanje.
Na našim dušecima san je zdrav, udoban i okrepljujući. Takav san jača imuni sistem, poboljšava raspoloženje, pamćenje, kondiciju, usporava proces starenja i čini nas srećnijim i produktivnijim ljudima”, objašnjava nam na početku razgovora Dejan Kapetanović, vlasnik Schlafgarten-a.

Nije lako napraviti takve dušeke, oni su zapravo ručne izrade?  

“Potrebno je mnogo ljubavi, požrtvovanosti i zanatske veštine koju stalno usavršavamo. Ponosni smo na ručnu izradu naših dušeka, kao i na to što koristimo samo najkvalitetnije materijale u proizvodnji”, nastavlja priču Dejan.

“Kada sa puno ljubavi pravite dušeke na kojima se najbolje spava, kao što mi to  radimo već 80 godina, onda za vaše kupce birate samo najbolje materijale. I na tome ne štedite. Naši dosadašnji kupci na isti način razmišljaju, jer za svoj dom i svoju porodicu, biraju samo najbolje ”, ponosno objašnjava Kapetanović misiju svoje poslovnosti.

 

Vrhunska oprema za spavanje sa tradicijom dugom 80 godina

Firmu je osnovao Dejanov deda, Đorđe Vukasović davne 1934. godine kada je iz Lajpciga u Beograd doneo tehnologiju za proizvodnju žičanih jezgara i otvorio prvu zanatsku radnju za proizvodnju dušeka na prostorima Srbije i regiona. Danas je firma moderna porodična kompanija koja ima mrežu sopstvenih prodavnica, kao što je i ova novootvorena u Beču. Naš sagovornik Dejan Kapetanović uspešno vodi kompaniju od 1999. godine.

Kako ste uspeli da spojite jedan starinski zanat i najmodernije materijale u jedan inovativni brend?

“Mi u Schlafgartenu proizvodimo ručno rađene dušeke i opremu za spavanje tako što tradiciju i savremena znanja kombinujemo sa modernim materijalima”, kaže Kapetanović.
“Ova veština se prenosi i usavršava više od 80 godina u vrsnoj i posvećenoj zanatskoj porodici. Modernizacija je značila da iskustvo koje smo stekli pretvorimo u inovativni brend koji kontinuirano poboljšava svoje proizvode. Na osnovu naše zanatske baštine uzeli smo najbolje od savremene nauke i tehnologije iz oblasti materijala i znanja o higijenskim krevetima, dok smo u isto vreme stvorili profesionalni tim koji uspešno proizvodi najmoderniju opremu za spavanje. “

Koji su to materijali i da li iz vašeg iskustva, kupci znaju prednosti materijala koje vi koristite u proizvodnji Schlafgarten dušeka?

“Materijali od kojih su napravljeni Schlafgarten dušeci najvišeg su kvaliteta: od ručno rađenog Bonell žičanog jezgra, preko elastičnog termofiksiranog filca i kokosovih vlakana, pa sve do različitih vrsta pena i navlaka. U našoj prodavnicu u Beču su izloženi uzorci materijala od kojih su napravljeni dušeci. Iako, možda kupac ne vidi razliku odmah golim okom, ona se sigurno može osetiti. A, kad nakon samo nekoliko noći koje prespavaju na Schlafgarten dušeku shvate da su doneli pravu odluku, osećaj će biti još bolji.”

U čemu je tajna idealnog dušeka za zdrav i lep san?

“Srce svakog našeg dušeka je ručno rađeno Schlafgarten jezgro, čija se superiornost posebno ističe kada je u pitanju potpora kičmenom stubu, a kolika je njegova vrednost ilustruje sledeće: Mašina koja proizvodi komercijalna industrijska jezgra proizvede 50 pojedinаčnih komada u jednom satu. Ruke naših majstora za isto vreme načine samo jedno takvo ručno pleteno jezgro, detaljno i precizno kontrolišući svaki navoj i povezivanje opruga. Imajući to u vidu, jasno je da su svojstva ručno rađenih dušeka neuporediva u odnosu na ona koja se prave na proizvodnoj traci”.

Ono što je interesantno, na austrijsko tražište ste došli sa veoma povoljnim cenama i kratkom isporukom?

“Ponosni smo što smo uspeli da sa jedinstvenim konceptom i iskustvom opravdamo poverenje cenjenih kupaca u Austrij, gde se traži kvalitet sa jasnim performansama. Da li zbog ručno rađenih dušeka, po tradicionalnoj zanatskoj tehnologiji, proizvodi kao što naši, u Austriji kao i svuda u svetu, imaju primat. U mogućnosti smo da za otprilike 7 dana isporučimo kupcu dušek visokog kvaliteta i to po prihvatljivim cenama, u odnosu na druge proizvođače. Izrađujemo i dušeke vanstandardnih dimenzija i oblika sa kratkim rokom isporuke i prilagođavamo se željama kupaca.”

Kvalitet ručno rađenih dušeka se oseća na prvo spavanje

Često imamo priliku da čujemo brojne propagandne poruke u vezi zdravog spavanja. Da li su ljudi svesni koliko je na primer dušek za spavanje veoma važna stavka u njihovim životima?

“Proizvođači dušeka se takođe neretko udvaraju publici floskulom da “trećinu života provodimo spavajući”, aludirajući na potrebnih 8 sati spavanja u toku jednog dana, koliko bi zapravo trebalo da odvojimo za san. Gledajući sa medicinskog stanovišta, suvišno bi bilo zapitati se “NA KOJI DEO ŽIVOTA MISLITE”,  kad govorite o toj trećini. Uistinu, u život zakoračujemo spavajući, jer bebe to rade bolje, intenzivnije i mnogo duže od odraslih i stoga je dušek druga najvažnija postelja novorođenčeta”, objašnjava Kapetanović.

 

Na koje sve pojedinosti roditelji moraju da vode računa, kad je u pitanju kvalitetno spavanje beba?

“Kada je beba u pitanju sve zahteva posebnu pažnju, počev od higijene, nege, provetrenosti prostorija, temperature ambijenta, rasporeda i količine obroka, boravka van kuće i slično.  Zato je od izuzetne važnosti da se i novorođenčetu obezbedi valjana podloga za spavanje koja predstavlja potporu za zdrav i kvalitetan san, koji je neprocenjiv i koga treba utemeljiti kao naviku i potrebu koja se ne sme nikad dovoditi u pitanje”, priča  Dejan Kapetanović,  sa posebnom pažnjom jer se radi o deci.

Nova prodavnica Schlafgarten u Beču je nedavno počela sa radom i zainteresovani kupci svakodnevno dolaze ne samo da kupe, već i da se posavetuju o zdravstvenim aspektima pravilnog izbora podloge za spavanje i prateće opreme.
“Naši zaposleni su obučeni tako da poseduju široko i sveobuhvatno znanje. U prodajnom salonu u Beču, Jelena i Ana će vam objasniti šta je sve u našoj ponudi, sastavu materijala, performansama, načinu održavanja i savetima za dobar san.”

“Sigurni smo da ćete uspeti da vama i vašim voljenima pronađete tačno ono što vam je potrebno i napraviti pravi odabir dušeka koji će pomoći da popravite kvalitet svog sna, zdravlja i samim tim celokupnog života”, završava svoju poslovnu misiju Dejan Kapetanović, u nadi da je Bečlijama pružio izuzetnu mogućnost, kvalitetnog spavanja na Schlafgarten dušecima.

Salon i prodavnica Schlafgarten u Beču se nalazi u 6. bečkom becirku na adresi Stumpergasse 49/2, a radno vreme je svakog radnog dana ( ponedeljak-petak) od 10:00 do 18:00 časova.
Detaljnije informacije (na našem i nemačkom jeziku) možete dobiti u prodavnici u Beču, kao  i putem brojeva telefona +43 (0) 1 5953797 ili +43 (0) 664 5251450.

Posetite i zvaničnu internet stranicu Schlafgarten.

Zanimljiva priča o njemu: Njegovo VISOČANSTVO – KREVET

Verovatno niko od nas nije razmišljao koliko toga svaki krevet nosi u sebi kao tajnu, istinu. Skoro jednu trećinu svog života provedemo u njemu spavajući. Ali on je i više od toga. U njemu počinju mnoge ljubavne priče, prve bračne noći koje se pamte, a nekad i svesno zaboravljaju. U njemu se i završavaju mnoge veze. U njemu sumiramo dan iza sebe, pravimo planove,  pričamo sa sobom, nekad i naglas, ili sa nekim mnogo bliskim.

Koliko god da je širok, nekada je preuzak kad nam neko ne prija, dok, ponekada je dovoljno veliki za oboje, celu porodicu.
Iz njega ustajemo, nažalost nekad umorni, a nekad čili i poletni, puni energije.On zna razloge. Zato je izbor svog kreveta važniji od mnogih stvari u životu, tj. vašem domu.

U Schlafgarten prodavnici u Beču možete kupiti i tapacirane krevete i krevete od punog drveta. Napravite Vašu savršenu kombinaciju kreveta i Schlafgarten dušeka i postanite i Vi i Vaši najmiliji “oni koji znaju gde se najbolje spava”.

Uživanje u zdravom, opuštajućem i mirnom snu na Schlafgarten dušecima upotpunite jastucima, jorganima, pokrivačima i posteljinama vrhunskog dizajna i izuzetnog kvaliteta, koje takođe možete kupiti u Beču.

POGLEDAJTE GALERIJU SLIKA: Izložbeni i prodajni salon Schlafgarten u Beču 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava