Božićni saveti za bezbednost

28. nov 2014 u 09:15

Udruženje “Helfer Wiens” i bečka policija organizuju informativnu turneju po bečkim božićnim vašarima kako bi pružili korisne bezbednosne savete u vreme božićnih praznika.
Vreme božićnih praznika sa sobom nosi radosti, ali i brojne bezbednosne rizike. Tokom božićnih praznika građani koriste veliki broj sveća i pirotehničkih sredstava, koji mogu da izazovu nesreće ukoliko se ne koriste oprezno. Osim toga, zima u Beču je vreme punča i kuvanog vina, što povećava opasnosti vezane za konzumiranje alkohola.

Da bi se umanjili rizici od nezgoda, udruženje “Helfer Wiens” (Pomagači Beča), zajedno sa bečkom policijom, organizuje turneju po velikim božićnim vašarima u Beču. U okviru turneje će eksperti policije i “Helfer Wiens” savetovati građane kako da bezbedno koriste vatru i pirotehnička sredstva, a biće predstavljeni i protivpožarni aparati i alarmi.

U sklopu ove turneje, zainteresovani će biti u mogućnosti da urade i besplatan alko-test na licu mesta. Takođe, bečka policija će davati savete kako se sačuvati od džeparoša, koji su posebno “aktivni” za vreme održavanja božićnih vašara.

Termini i lokacije bezbednosne turneje:

  • 29.11.2014 Altes AKH (ispred lokala Unibräu)
  • 06.12.2014 Maria Theresien Platz (ulaz sa Ringstraße)
  • 13.12.2014 im Belvedere (ulaz sa Prinz-Eugen-Straße)
  • 20.12.2014 Maria Theresien Platz-u (ulaz sa Ringstraße)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava