Solidarnost za Kosovo: Plastenici za porodice širom Kosova i Metohije

27.05.2019

"Solidarnost za Kosovo“, organizacija na čijem je čelu veliki humanista Arno Gujon, kupila je nove plastenike za porodice na Kosovu i Metohiji.

Tokom maja meseca, francuska humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ na čijem je čelu Arno Gujon, finansirala je postavljenje 20 plastenika za porodice širom Kosova i Metohije, kao i 3 velika plastenika za potrebe Narodnih kuhinja. Ukupna vrednost kupljenih plastenika je 15 000€.
Porodični plastenici koje su dobili srpske porodice na Kosovu su dimenzije 10×5 metara, što je dovoljno da jedna petočlana porodica zadovolji jednogodišnje potrebe za povrćem.

Plastenici koji su kupljeni za potrebe Narodnih kuhinja su 6×20 metara i predstavljaju značajnu pomoć za rad ove ustanove.

„Želim pre svega da se zahvalim svim donatorima koji su učestvovali u ovom projektu. Uz njihovu pomoć uspeli smo da promenimo svakodnevicu za 20 porodica i da značajno pomognemo samoodrživosti Narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji”,  naglasio je Arno Gujon, osnivač i direktor francuske NVO „Solidarnost za Kosovo“.

Do sada, humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“, je kupila ukupno 93 nova plastenika za podršku razvoja poljoprivredne delatnosti na Kosovu i Metohiji.

Aron Gujon je zahvalan i  donatorima sa humanitranih večeri u Beču, Lincu, Herceg Novom i Francuskoj, uz čiju pomoć je organizacija Solidarnost na Kosovu uspela da prikupi potrebna sredstva. 

Već 15. juna 2019. godine,  Aron Gujon putuje u Minhen, gde ću predstaviti svoju knjigu “Svi moji putevi vode ka Srbiji” i prikupljati donacije za organizaciju letovanja u Crnoj Gori za decu sa Kosova i Metohije.

Bečlije su nedavno imale priliku da se uživo sretnu sa velikim humanistom Aronom Gujonom koji je u Beču predstavio svoju knjigu i u ličnom razgovoru sa publikom objasnio kako je postao jedan od najvećih humanista koji pomaže srpskom narodu.

Organizacija Solidarnost za Kosovo je u toku ove godine renovirala i tri osnovne škole u selima Binač, Budriga i Zupče, na Kosovu i Metohiji.

 

Arno Gujon: Biografija

Arno Gujon je francuski i srpski humanista, osnivač i direktor francuske nevladine organizacije  „Solidarnost za Kosovo“.

Prvi put je došao u Srbiju krajem 2004. godine i tom prilikom je sa starijim bratom Bertranom i dvojicom prijatelja kamionom dovezao humanitarnu pomoć skupljenu u Francuskoj.

Organizacija „Solidarnost za Kosovo” od osnivanja je dopremila pomoć u više od 30 konvoja u vrednosti većoj od milion i po evra, organizovala 12 projekata, a pomoć ovoj organizaciji u Francuskoj pruža 8.000 donatora.

U Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije  2018. godine, Arno Gujon je dobio povelju Viteza Svetosavskog pacifizma zbog humanitarnog rada na Kosovu i Metohiji kao i zbog zalaganja u Francuskoj za promenu slike o Srbiji.

Više o organizaciji Arona Gujona, Solidarnost za Kosovo .

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Manastir Visoki Dečani iskazao solidarnost sa Notr Damom

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava