Srbija i Austrija: “Kulturno veče srpsko-austrijskih žena”

28.04.2015

Ženski odbor pri Austrijsko-srpskom društvu organizuje 27. maja „Kulturno veče 2015“ na kojem će se dodeliti priznanja uspešnim ženama iz oblasti nauke, politike, medija, umetnosti i kulture, a koje imaju austrijsko i srpskog poreklo.

U Austrijsko-srpskom društvu u Beču je pre dve godinepočeo sa radom Odbor koji će se zalagati za ženska pitanja. Novi projekat „Srpsko-austrijske žene“ ima za cilj da pruži podršku daljem povezivanju i umrežavanju žena, kao i da se odaju priznanja njihovim zaslugama za razvoj bilateralnih odnosa između zemalja njihovog porekla, a to su Srbija i Austrija.

Jedna od inicijativa je „Kulturno veče srpsko-austrijskih žena“  koje će se održati 27. maja 2015. godine i na kojem će biti predstavljene dobitnice nagrada iz oblasti nauke, politike, medija, umetnosti i kulture, koje su svojim radom doprinele još čvršćim vezama Srbije i Austrije.  Uspešne žene kojima je posvećeno ovo priznanje imaju srpsko i austrijsko poreklo.

Njima će se ovom prilikom uručiti priznanja kao odličnim primerima integracije i zasluge za proširivanje saradnje i produbljivanje prijateljstva između Srbije i Austrije.
U muzičkom programu će učestvovati pijanistkinja Jovana Misaljević i ženski ansambl “Die Besita“.

“Kulturno veče srpsko-austrijskih žena” održaće se u sredu 27. maja 2015. godine , u Ega centru, na adresi  Windmühlgasse 26, sa početkom u 18:30 časova.

Svi su srdačno pozvani da prisustvuju ovaj svečanoj manifestaciji. Prijava dolaska na info@oesg.or.at
Očekuju Vas i prigodan koktel i prijatno druženje sa dobitnicama nagrada.

Opis projekta i ostali detalji na zvaničnoj internet stranici Austrijsko-srpsko društvo

Medijski partner manifestacije je redakcija TV emisije i internet portala DIJASPORA TV. 

Pogledajte gostovanje članica Odbora za žene Austrijsko-srpskog društva u emisiji “Dijaspora uživo”. Voditeljka emisije  Vesna Dimitrijević.

 

 

Srbija i Austrija: Dan austrijsko-srpskog prijateljstva u Beču

U Austriji, u novije doba, već nekoliko decenijama živi veliki broj Srba koji  su ostavili neizbrisiv trag u ovoj zemlji. Osim toga, u današnje vreme, veze koju imaju Srbija i Austrija je nikad bolja i u stalnoj je uzlaznoj putanji. Ovo su samo neki od razloga zbog kojih se održava manifestacija “Dan austrijsko-srpskog prijateljstva”  koja je  pokrenuta na inicijativu “Austrijsko-srpskog društva” iz Beča. Više…

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava