Srbija kao “raj za vakcine” prikazana na austrijskoj televiziji

08.04.2021

U Srbiji dostupne su američke, ruske, britanske, kao i kineske vakcine, koje se mogu izabrati slobodnom voljom.

Foto: Screenschot ORF Weltjournal

Austrijska državna televizija ORF emitovala je 7. aprila 2021. godine specijalnu reportažu o Srbiji, koju je predstavila kao trenutni “raj za vakcine”.

U emisiji Weltjournal, na ORF 2, prikazano je na koji teče proces vakcinacije, koji je mnogo uspešniji nego u zemljama Evropske unije.

“Ta zemlja na Balkanu nije članica EU, niti može približno ekonomski da se meri sa većinom zemalja Unije, ali je Srbija u kampanji vakcinacije znatno brža i ušpesnija od EU – konstatuje ORF.

Ono što je svakako bilo zanimljivo za gledaoce u Austriji je širok spektar vakcina u Srbiji, a dostupne su američke, ruske, britanske, kao i kineske vakcine, koje se mogu izabrati slobodnom voljom.

Takođe su naglasili da i stranci mogu da se onlajn prijave za vakcinaciju u Srbiji  i ukoliko postoji slobodan kapacitet, biće im određen termin za prijem vakcine – dodaje ORF.

Nekoliko Austrijanaca je već uspelo da zakaže termin za vakcinaciju, a u reportaži se prikazuje i jedna žena iz Beča koja je otišla u  Beograda kako bi se vakcinisala.

Celu reportažu pogledajte na zvaničnoj stranici i linku  ORF Weltjournal (dostupna je na stranici ORF-a narednih 6 dana).

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava