Svetosavski bal 2015. pod pokroviteljstvom gradonačelnika Beča

13.12.2014

Predstojeći Svetosavski bal u Beču održaće se 24.januara 2015, pod pokroviteljstvom gradonačelnika i predsednika pokrajine Beč, Michaela Häupl-a. Ovim svečanim povodom, organizatorima bala, Srpskom centru i svim gostima, poslato je i zvanično saopštenje.

Svetosavski bal, koji će se održati po 18. put u Beču, 24 januara 2015., imaće višestruku simboliku. Ovom prilikom obeležiće se “punoletstvo” bala u čast postojanja i trajanja ovako važne kulturne manifestacije srpske zajednice u Beču i njihovih prijatelja.

Dodatnu čast Svetosavskom balu ukazao je gradonačelnik Beča i predsednik pokrajine Beč, Michael Häupl, preuzevši pokroviteljstvo na predstojećem balu. Tim povodom Dr Michael Häupl je uputio i zvanično saopštenje:
“Kulturna prestonica Beč poseduje mnoga lica, a jedno veoma nežno i svečano, pokazuje svet bečkih balova. Svetosavkim balom u Beču neguje se tradicija, koja ima svoje korene duboko u 19. veku, i dokazuje da oduvek postoji živahan odnos između Beča i Srbije.

Walcer je taj koji se nalazi u centru pažnje na svim balovima u Beču. I upravo taj tročetrvrtinski takt spaja veliki broj ljudi. Kao gradonačelnik Beča veoma me raduje kada se između što većeg broja ljudi različitog porekla, stvaraju kulturni, društveni i pre svega emocionalni kontakti. Šta to drugo može biti pravo nego svečana balska noć, na koju Vi, srpska udruženja iz Beča, ovako srdačno pozivate.

Dakle, želim Vam ove večeri puno zabave i balsku noć, koju će svi gosti sačuvati dugo u svom sećanju.”

Dr. Michael Häupl
Gradonačelnik i predsednik pokrajne Beč

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava