Ulazak u Austriju uz obavezno elektronsko prijavljivanje

15.01.2021

Od 15. januara 2021. godine, 00.00 časova načelno je obavezna elektronska registracija pre ulaska u Austriju (Pre-Travel-Clearance - PTC).

(c) pixabay

Svi koji u Austriju dolaze autom, autobusom, vozom ili avionom moraju se pre puta obavezno prijaviti i ispuniti elektronski formular. To se odnosi i na strance i na Austrijance. Prijavu morate odštampati ili je pokazati na svom mobilnom telefonu kada stignete na granicu Austrije.
Formular za elektonsku prijavu za ulazak u Austriju (Pre-Travel-Clearance – PTC)-

Sva lica koja uđu u Austriju moraju u obavezni karantin koji traje 10 dana. Ukoliko osoba želi ranije da napustite karantin, petog dana nakon dolaska u Austriju (dan ulaska se ne računa) sme izaći i o svom trošku napraviti PCR ili antigen-test. Karantin sme da se napusti tek kada se dobije negativan rezultat korona testa.
Izuzetak su lica koja u Austriju dolaze iz Australije, Finske, Irske, Islanda, Japana, Novog Zelanda, Norveške, Južne Koreje, Urugvaja i Vatikana.

Na internet stranici Saveznog ministarstva za socijalna pitanja, zdravstvo, negu i zaštitu potrošača možete pronaći često postavljana pitanja i odgovore na temu putovanja  i ulaska u Austriju.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava