Aerodrom u Beču: Parking je ponekad skuplji od avionske karte

21.08.2019

Aerodrom u Beču, ima najskuplju garažu za parkiranje, u odnosu na ostale austrijske aerodrome, pokazalo je istraživanje AirHelp-a.

(c) pixabay

Ukoliko se vozite sopstvenim automobilom do bečkog aerodroma, a zatim letite do željene destinacije i želite da vas za 7 dana u povratku sačeka auto, dobro razmislite o ovoj ideji.

U garažama austrijskih aerodroma, posebno u garaži koju ima aerodrom u Beču, morate platiti velike troškove parkiranja koji mogu biti i skuplji od avionske karte, pokazalo je istraživanje AirHelp-a.

Naknade za parkiranje su profitabilan posao za aerodrome, a cene parkinga se kreću između 50 i 100 evra nedeljno u zavisnosti od vrste parkinga i udaljenosti od terminala. Zapravo, putnicima se više isplati da plate usluge taksija u oba pravca.

U Beču postoji redovna linija brzog voza (S-Bahn) koja će znatno uštedeti budžet za odmor, jer sa ÖBB karticom (Vorteilscard) put vozom iz grada do aerodroma košta samo 1,20 evra.

 

Švehat: Aerodrom u Beču najskuplji

Istraživanje AirHelp je uporedilo troškove parkiranja na šest austrijskih aerodroma. Na aerodromu u Beču je parking najskuplji: za nedelju dana na najjeftinijem mestu trebate platiti 99,90 evra, a slede aerodromi u Insbruku i Gracu, gde su troškovi parkiranja oko 55  evra. Najjeftiniju parking putnici dobijaju na aerodromu u Klagenfurtu, jer parking mesto za nedelju dana košta oko 35 evra.

U Beču, ukoliko želite da parkirate u blizini terminala, morate platiti čak 173,90 evra za nedelju dana, a na aerodromu u Gracu cene ove vrste parkinga su takođe relativno visoke, i kreću se od 117,60 evra. Na aerodromu u Lincu parking pored terminala košta oko 83 evra.

Jeftiniji parkinzi u blizini terminala su na aerodromima  Insbruk, Salzburg i Klagenfurt i  koštaju oko 55 evra nedeljno. Jedan sat parkiranja na aerodromu u Beču košta 5 evra, a oko 2,5 evra u Lincu, Gracu, Salzburgu, Klagenfurtu i Insbruku.

Ukoliko uzmete u obzir da su avionske karte niskobudžetnih avio kompanija veoma pristupačne i nekad ih možete kupiti po ceni već od 19€, onda je parking mesto na austrijskim aerodromima veliki trošak.

Bečki aerodrom ima i jeftiniju ponudu parkiranja, a to su tarife sa posebnom karticom “ispod predviđenih cena” i počinju od 56,16 evra za nedelju dana. Postoji i onlajn popust,  bonus od 20 odsto i letnji bonus od 25 odsto.

Aerodrom Beč ima i atrakciju „Svet za posetioce“ (Besucherwelt) koji pruža deci i porodicama uzbudljiv uvid u dešavanja na jednom velikom međunarodnom aerodromu, kao što je ovaj nadomak Beča.

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Aerodrom Beč: Elektronska kontrola putnika

NOVO: Niš-Salzburg, direktan let dva puta nedeljno

Beč-Niš: Nova avio linija, karte već od 19€

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava