Uskrs u Beču: Najromantičniji uskršnji vašari počinju sa radom

05.03.2024

Najveći i najpoznatiji Uskršnji vašar u Beču je onaj ispred velelepnog dvorca Šenbrun, koji će ove godine biti otvoren od 16. marta do 2. aprila 2024. godine.

WH International Services GmbH

Tradicionalni bečki uskršnji sajmovi ove godine otvaraju svoje kapije već od sredine marta. Brojni štandovi sa uskršnjim ukrasima, umetnički dekorisana jaja, kulinarski specijaliteti i muzički program očekuju sve posetioce bazara.

Uskršnji vašar ispred dvorca Šenbrun (www.ostermarkt.co.at) smatra se jednim od najromantičnijih. Pred baroknom kulisom dvorca, 75 izlagača nudi ne samo raznovrsne kulinarske užitke, već i dekorativne uskršnje ukrase i umetničke radove.

Za decu je spremna igraonica sa raznovrsnim igrama, ringišpil koji se pokreće biciklom, a tu je i dečji muzej u dvorcu Šenbrun. Odrasli mogu da uživaju uz program „Džez na uskršnjem vašaru“.

Uskršnji vašar ispred dvorca Šenbrun biće otvoren od 16. marta do 2. aprila 2024. godine.

Na „Alt-Viner“ bazaru (https://altwiener-markt.at/easter) na trgu Frajung, u starom gradu, svake godine se napravi najveća gomila jaja u Evropi sa oko 40.000 oslikanih uskršnjih jaja. Tu su i brojni uskršnji specijaliteti, ručni radovi, cvetni aranžmani i za najmlađe radionica za pravljenje uskršnjih ukrasa, kao i lutkarsko pozorište. Muzička zabava na Alt-Viner vašaru počinje svakog dana od 16:30 časova.

Takođe, uskršnji vašar “Am Hof“ (www.ostermarkt-hof.at) posvećen je uskršnjim običajima sa vešto ukrašenim jajima i cvetnim aranžmanima, kao i lepim umetničkim radovima i tradicionalnom kuhinjom.

Bečki uskršnji bazari postali su pored božićnih pravi turistički magnet. Mnogi posetioci odluče se za obilazak carskog grada baš tokom uskršnjih praznika.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Pijace sve omiljenije: Brunnenmarkt je najposećenija pijaca u Beču

 

48er-Tandler: Najbolji i najmoderniji bečki buvljak

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava