Grad Beč poklanja građanima vaučere za popravke

07.11.2023

Vaučer za popravku kućnih uređaja namenjen je Bečlijama i popravku njihovih kućnih aparata i drugih stvari iz domaćinstva. Moto je "popraviti umesto baciti".

Foto (c) www.reparaturnetzwerk.at

U slučaju oštećenja ili kvara, razni kućni uređaji poput tostera, usisivača ili mašina za veš često završe u kontejneru za smeće, iako se mnogi od njih, još uvek, mogu popraviti i dalje koristiti.

Kako bi se sprečilo stvaranje dodatnog otpada i doprinelo očuvanju životne okoline, Beč je nedavno uveo vaučere za popravke.

Stanovnici Beča mogu zatražiti vaučere putem posebne internet stranice i njim umanjiti iznos popravke za 50 odsto, odnosno za do najviše 100 evra. Vaučeri takođe pokrivaju troškove procene kvara u visini do 45 evra, čak i ako se ispostavi da se popravka ne isplati.

Vaučeri vrede za gotovo sve vrste popravki, bez obzira na to da li se radi o kućanim aparatima, električnim uređajima, sportskim spravama ili nameštaju i odeći, a mogu se iskoristiti isključivo u servisima koji su uključeni u Bečku mrežu servisa za popravke („Reparaturnetzwerk Wien“), a koji učestvuju u ovoj inicijativi. Popravke su moguće isključivo u ovim radionicama, a jedan od kriterijuma pri njihovom izboru bio je da mogu ponuditi  popravku uređaja za najmanje tri marke aparata.

Osim što doprinosi smanjivanju količine otpada i zaštiti klime, gradska uprava na ovaj način pruža podršku servisima koji su pogođeni krizom prouzrokovanom pandemijom korona virusa, dok građanima omogućava uštedu novca.

Poklon vaučer se može preuzeti putem stranice Grada Beča (mein.wien.gv.at/wienerrepraturbon), gde postoji i spisak servisa za popravke.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

U bečkim klinikama uskoro će operisati roboti

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava